Läs mer om Dölj min e-postadress och iCloud+

Dölj min e-postadress är en tjänst som ingår i din prenumeration på iCloud+. Med Dölj min e-postadress kan du skapa unika, slumpmässiga e-postadresser som automatiskt vidarebefordrar mejl till din personliga inkorg så att din e-postadress förblir privat.

Så här fungerar Dölj min e-postadress

När du skapar ett nytt konto på en app eller webbplats, anmäler dig till ett nyhetsbrev online eller måste skicka ett mejl till någon du inte känner så bra, kan du använda Dölj min e-postadress direkt från Safari eller dina iCloud-inställningar för att skapa en unik, slumpmässig e-postadress. Du kan skapa hur många e-postadresser du vill. Om du vill kan du uppdatera din slumpmässigt genererade e-postadress för att generera en ny. När du har valt en adress är den helt unik för dig. Du kan läsa och svara direkt på mejl som skickas till den e-postadressen och din personliga e-postadress förblir privat.

Apple varken läser eller behandlar något av innehållet i meddelandena som passerar genom Dölj min e-postadress förutom för att göra en standardskräppostfiltrering som krävs för att bibehålla vår status som en betrodd e-postleverantör. Alla mejl raderas från våra reläservrar när de har levererats till dig, vanligtvis inom några sekunder.

Du kan när som helst ändra den e-postadress som tar emot vidarebefordrade mejl. Du kan också välja att inaktivera vidarebefordran av e-post för att sluta få mejl. Du kan hantera dina adresser som du har skapat med Dölj min e-postadress i Inställningar på din iPhone, iPad eller iPod touch eller på iCloud.com.

Så här skapar du e-postadresser med Dölj min e-postadress

Du kan ställa in nya e-postadresser med Dölj min e-postadress i Inställningar på din Mac och iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 15 eller iPadOS 15 eller senare som är inloggad med ditt Apple-ID. Du kan också ställa in nya adresser på iCloud.com, Mail eller Safari.

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller senare kan du även hålla din e-postadress privat i tredjepartsappar. Tryck bara på Dölj min e-postadress i dina QuickType-tangentbordsförslag och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Läs om hur du ställer in Dölj min e-postadress i Mail, Safari, på iCloud.com eller på din enhet

Så här inaktiverar du eller raderar en e-postadress med Dölj min e-postadress

När du inaktiverar en Dölj min e-postadress-adress kommer e-postmeddelandena inte längre att vidarebefordras till dig.

1. Gå till Inställningar och tryck sedan på ditt namn.

2. Tryck på iCloud.

3. Välj Dölj min e-postadress.

4. Om du vill sluta använda en e-postadress tillfälligt väljer du en e-postadress och trycker sedan på Avaktivera e-postadress. Tryck på Avaktivera för att bekräfta.

5. När du vill använda e-postadressen igen rullar du till slutet av e-postadresslistan och väljer Inaktiva adresser. Välj en e-postadress och tryck sedan på Återaktivera adress. Tryck på Återaktivera för att bekräfta.

6. Om du vill radera en e-postadress permanent från ditt konto väljer du den i listan Inaktiva adresser och trycker på Radera adress. Tryck på Radera för att bekräfta.