Skapa och dela utklipp från bilder på en iPhone

I iOS 16 eller senare kan du isolera motivet i en bild, till exempel en person eller en byggnad, från resten av bilden och sedan kopiera eller dela det.

Skilja motivet i bilden från bakgrunden och sedan dela det

1. Öppna en bild i appen Bilder eller i appar som Meddelanden eller Safari.

2. Tryck och håll ned motivet i en bild. En vit kontur kan bli synlig.

3. Släpp för att visa alternativ som Kopiera och Dela i appen Bilder eller Kopiera ämne i Safari.

Du kan trycka och hålla ned för att isolera motivet i dina bilder på en iPhone med iOS 16 eller senare.

När du har kopierat motivet från en bild kan du dela det via appar som Meddelanden eller Mail eller använda AirDrop. Du kan också kopiera och klistra in det i andra appar som Anteckningar.

Utklipp från bilder är tillgängliga i iOS 16 eller senare på iPhone XS, iPhone XR eller senare.