Lämna ett gruppmeddelande i tråden på din iPhone eller iPad

Du kan lämna ett gruppmeddelande så länge det finns tre andra personer i tråden och alla använder en Apple-enhet. Du kan också inaktivera notiser för vissa gruppmeddelanden.

För att lämna ett gruppmeddelande måste alla använda iMessage, som är en Apple-funktion. Är du osäker på om du använder iMessage eller SMS/MMS? Läs om skillnaden mellan iMessage och SMS/MMS.

Så här lämnar du ett gruppmeddelande

1. Tryck på gruppmeddelandet som du vill lämna.

2. Tryck på gruppsymbolerna högst upp i tråden.

3. Rulla ned och tryck på Lämna konversationen. Om du använder iOS 14 eller tidigare trycker du på knappen InfoIngen bildtext för denna bild och trycker sedan på Lämna konversationen.

En iPhone som visar skärmen med alternativet Lämna konversationen.

Du kan lämna ett gruppmeddelande så länge det finns tre andra personer i tråden och alla använder en Apple-enhet, som en iPhone eller iPad. Om du inte ser alternativet för att lämna kan det betyda att en eller flera av de andra användarna inte använder en Apple-enhet med iMessage.

Med iOS 16 och senare kan du använda Meddelanden för att samarbeta i ett projekt med andra. Om du lämnar ett gruppmeddelande där alla samarbetar i ett projekt kan du fortfarande ha tillgång till projektet efteråt. Appar som är värd för det delade projektet styr vanligtvis åtkomsten.

Om du inte kan lämna ett gruppmeddelande kan du inaktivera konversationen så att du inte får några notiser.

Så här inaktiverar du ett gruppmeddelande

1. Tryck på gruppmeddelandet.

2. Tryck på symbolerna för gruppen högst upp i tråden. Om du använder iOS 14 eller tidigare trycker du på gruppsymbolerna högst upp och sedan på knappen InfoIngen bildtext för denna bild.

3. Rulla ned och aktivera Göm notiser.

En iPhone som visar skärmen där du kan aktivera Göm notiser.

Du kan också svepa åt vänster över gruppmeddelandet i listan med konversationer och trycka på knappen NotiserIngen bildtext för denna bild. Har du Göm notiser aktiverat i iOS 15 visas symbolen Göm notiserIngen bildtext för denna bild bredvid konversationen på höger sida. Med iOS 14 eller tidigare visas en halvmånssymbolIngen bildtext för denna bild bredvid symbolen.

Göm notiser stoppar notiser för ett visst gruppmeddelande, men inte för alla meddelanden på din enhet. Du kan fortfarande ta emot alla andra meddelanden och notiser. Läs mer om att hantera notiser.