Om iCloud-nyckelring inte aktiveras eller synkroniseras

Läs om vad du kan göra om du behöver hjälp med iCloud-nyckelring.

Kolla sidan System Status för eventuella avbrott

Om det inte är några problem med systemstatus kan du prova dessa steg:

Om du inte ser ett av dina iCloud-nyckelringsobjekt

Det finns flera orsaker till att du kanske inte hittar din iCloud-nyckelringsinformation.

Återskapade du från en iCloud-säkerhetskopia och upptäckte sedan att objekten saknades i iCloud-nyckelring?

iCloud-nyckelringsobjekt är inte en del av iCloud-säkerhetskopian eftersom de redan finns i molnet. Se om iCloud-nyckelring är på:

• På iPhone eller iPad: Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Lösenord och nyckelring.

• På Mac: Välj Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på ditt namn (eller Apple-ID) och klicka sedan på iCloud. Se till att Lösenord och nyckelring (eller Nyckelring) är aktiverat.

Har du stängt av iCloud-nyckelring på alla dina enheter?

Om så är fallet har din iCloud-nyckelring tagits bort från molnet. Om du raderade objekten i nyckelringen från dina enheter när du stängde av iCloud-nyckelringen tas även din iCloud-nyckelring bort från dessa enheter. Du behöver ställa in iCloud-nyckelring och lägga till objekten igen.

Om du stänger av iCloud-nyckelring på alla dina enheter och väljer att radera din iCloud-nyckelring lokalt på alla dina enheter, raderas även dina nyckelringsdata från iCloud-servrar.

Har du använt Nyckelhanterare på din Mac för att nollställa din iCloud-nyckelring?

Om så är fallet raderade macOS dina objekt i iCloud-nyckelring. Försök att ställa in iCloud-nyckelring igen. Om du behöver nollställa din Mac-dators nyckelring igen inaktiverar du iCloud-nyckelringen tillfälligt i iCloud-inställningar innan du nollställer din macOS-nyckelring.

Om iCloud-nyckelring är aktiverat men Safari inte sparar eller inte fyller i kontoinformation eller kreditkortsinformation automatiskt

Om Safari inte automatiskt fyller i dina kontonamn, lösenord, nycklar eller kreditkort, eller inte ber om att spara dem, ska du kontrollera att du har den senaste versionen av iOS, iPadOS och macOS på dina enheter.

Om problemet kvarstår följer du dessa steg för att kontrollera inställningarna för Autofyll och Privat surfning på din enhet.

På din iPhone eller iPad

• För kontonamn och lösenord: Gå till Inställningar > Lösenord > Lösenordsalternativ. Kontrollera sedan att Autofyll lösenord är aktiverat.

• För kreditkortsinformation: Gå till Inställningar > Safari > Autofyll och kontrollerar att Kreditkort är aktiverat.

• Inaktivera Privat surfning: Öppna Safari. Om navigationsfältet i Safari är svart eller mörkt i stället för vitt eller ljusgrått, stäng av Privat surfning. Safari sparar inte kontonamn och lösenord när Privat surfning är aktiverat.

Behöver du fortfarande hjälp med autofyllning av kreditkortsinformation? I Safari trycker du på kreditkortsfältet och sedan på Autofyll kreditkort ovanför tangentbordet.

På en Mac-dator med OS X Mavericks eller senare

1. Välj Safari > Inställningar och klicka sedan på Autofyll.

2. Se till att Användarnamn och lösenord är valt. För kreditkortsinformation ska du se till att Kreditkort är valt.

3. Se om du har aktiverat Privat surfning. Safari sparar inte kontonamn och lösenord när Privat surfning är aktiverat.

Behöver du fortfarande hjälp med autofyllning av kreditkortsinformation? I Safari klickar du på ett kreditkortsfält för att se meddelandet som ber dig att välja vilket kreditkort du vill använda från din iCloud-nyckelring.

Om Safari inte sparar lösenordet på någon av de webbplatser du använder

Vissa webbplatser begär att lösenord inte sparas. Safari kommer inte att spara eller automatiskt fylla i kontonamn, lösenord och nycklar på dessa webbplatser.