Låsa upp din iPhone med din Apple Watch när du har på dig munskydd eller solglasögon

När du har på dig munskydd eller solglasögon och använder din Apple Watch kan du hålla upp och titta på din iPhone för att låsa upp den. Läs om hur du ställer in och använder funktionen.

Det här behöver du

För att kunna låsa upp din iPhone med din Apple Watch behöver du följande enheter:

ios-16-2-iphone-14-pro-series-8-watch-unlock-iphone-with-watch-hero
  • En iPhone med Face ID (iPhone X eller senare) som har iOS 14.5 eller senare

• Apple Watch Series 3 eller senare med watchOS 7.4 eller senare

För att använda funktionen måste även dessa krav uppfyllas:

• Din Apple Watch behöver vara parkopplad till din iPhone.

• Din iPhone och din Apple Watch måste ha wifi och Bluetooth aktiverade. (Du behöver inte att vara ansluten till ett wifi-nätverk.)

• Du måste ha en lösenkod till din Apple Watch och handledsavkänning måste vara aktiverad.

• Din Apple Watch måste sitta på handleden och den måste vara olåst.

• Du behöver ha på dig ett munskydd som täcker mun och näsa eller solglasögon eller skidglasögon som täcker ögonen.

Så här ställer du in Lås upp med Apple Watch

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

2. Tryck på Face ID och lösenkod och ange sedan din lösenkod.

3. Rulla ned till Lås upp med Apple Watch och aktivera funktionen bredvid klocknamnet. Om handledsavkänning inte är aktiverat ombeds du att aktivera det.

ios-16-2-iphone-14-pro-settings-face-id-passcode-unlock-with-watch

Så här låser du upp din iPhone med Apple Watch

1. Se till att ha på dig ett munskydd, solglasögon eller skidglasögon och att din Apple Watch är olåst och sitter på handleden.

2. Väck din iPhone genom att hålla upp den eller genom att trycka på skärmen.

3. Titta på din iPhone för att låsa upp den. Sedan kan du börja använda din iPhone genom att svepa uppåt från nederkanten på skärmen.

Om du har låst upp din iPhone av misstag

Du får haptisk feedback och en varning visas när din Apple Watch har låst upp din iPhone. Om du har låst upp din iPhone av misstag trycker du på knappen Lås iPhone på din Apple Watch-skärm.

Din iPhone kommer att kräva att du anger din lösenkod nästa gång du ska låsa upp din iPhone efter att du har tryckt på knappen Lås iPhone.

Använda Face ID när du har munskydd utan din Apple Watch

Med iOS 15.4 och senare kan du använda Face ID när du har munskydd med iPhone 12 eller iPhone 13 utan en Apple Watch.

Den här iPhone 12- och iPhone 13-funktionen kan användas tillsammans med Lås upp med Apple Watch. Med den blir det lättare att låsa upp din iPhone när något täcker för ditt ansikte, som solglasögon eller munskydd.

Läs mer

• Läs om vad du kan göra om Lås upp med Apple Watch inte fungerar på din iPhone 13.

• Funktionen Lås upp med Apple Watch fungerar när din klocka är olåst och sitter på handleden och din iPhone är i närheten. Funktionen använder inte Face ID för att känna igen och autentisera din identitet.

• Lås upp med Apple Watch fungerar bara till att låsa upp din iPhone. Funktionen verifierar inte din identitet så att du kan använda Apple Pay, lösenord som lagrats i nyckelringen eller lösenordsskyddade appar. Du kan använda dessa funktioner även om du bär munskydd, solglasögon eller skidglasögon genom att ange lösenkoden till din iPhone eller genom att använda din Apple Watch för Apple Pay.