Om ditt Apple Watch-lagringsutrymme är fullt

Läs om vad du ska göra om ditt Apple Watch-lagringsutrymme är fullt eller om du behöver mer tillgängligt lagringsutrymme för att installera en watchOS-uppdatering.

Så här frigör du lagringsutrymme på din Apple Watch

Du kan frigöra lagringsutrymme på din Apple Watch genom att ta bort all musikhttps://support.apple.com/sv-se/guide/watch/apde3d82be52https://support.apple.com/sv-se/guide/watch/apde3d82be52removing any photosremoving any photos Du kan också

Om du vill kontrollera hur mycket tillgängligt lagringsutrymme din klocka har, öppnar du appen Inställningar och trycker sedan på Allmänt > Lagring.

Om du inte har tillräckligt med utrymme för att uppdatera din Apple Watch

Din Apple Watch kan behöva mer tillgängligt lagringsutrymme för att installera en watchOS-uppdatering.

Om du har en Apple Watch Series 4 eller senare, eller en Apple Watch SE, provar du vart och ett av stegen nedan.

Om du har en Apple Watch Series 3 går du direkt till stegen för att ta bort parkopplingen och uppdatera din Apple Watch.

Starta om din klocka

Starta om din Apple Watch och försök sedan uppdatera den igen.

Om du ändå ser felmeddelandet ska du följa stegen i nästa avsnitt.

Ta bort medier och appar

Försök att frigöra lagringsutrymme på din Apple Watch och försök sedan installera watchOS-uppdateringen.

Går det inte att uppdatera efter att du har tagit bort medier och appar ska du följa stegen i nästa avsnitt.

Ta bort parkopplingen och uppdatera din Apple Watch

1. Håll din Apple Watch och din iPhone nära varandra när du tar bort parkopplingen.

2. Öppna appen Watch på din iPhone.

3. Gå till fliken Min klocka och tryck på Alla klockor längst upp på skärmen.

4. Tryck på infoknappenIngen bildtext för denna bild bredvid klockan som du vill ta bort parkopplingen för.

5. Tryck på Ta bort parkoppling.

6. För GPS + Cellular-modeller ska du välja att behålla mobilplanen.

7. Tryck en gång till för att bekräfta. Du kan behöva ange lösenordet till ditt Apple-ID för att stänga av Aktiveringslås. Innan du raderar allt innehåll och alla inställningar på Apple Watch skapar iPhone en ny säkerhetskopia av din Apple Watch. Du kan använda säkerhetskopian för att återskapa en ny Apple Watch.

Därefter ska du ställa in din Apple Watch När du frågas om du vill ställa in en ny klocka eller återskapa från en säkerhetskopia ska du välja att ställa in en ny klocka. Följ sedan anvisningarna på skärmen för att avsluta inställningen.

Vill du uppdatera till betaversionen av watchOS ska du återinstallera betaprofilen när inställningen är klar.

Slutligen uppdaterar du din Apple Watch.

Återskapa från säkerhetskopia

Vill du återskapa din Apple Watch från den senaste säkerhetskopian ska du följa stegen i föregående avsnitt för att ta bort parkopplingen igen. Ställ in din klocka på nytt på din iPhone. Den här gången väljer du att återskapa från en säkerhetskopia istället för att ställa in en ny klocka.