Installera en konfigurationsprofil på din iPhone, iPad eller dina Apple Vision Pro

Läs om hur du installerar en profil i iOS, iPadOS och visionOS.

När du hämtar en konfigurationsprofil från en webbplats eller ett e-postmeddelande i iOS, iPadOS eller visionOS, måste du gå till appen Inställningar för att installera den. Om en profil inte installeras inom 8 minuter efter att du har hämtat den, raderas den automatiskt.

Om du inte är på en bekant plats måste Skydd för stulen enhet inaktiveras på iOS innan du kan installera en konfigurationsprofil och sedan aktiveras igen efter installationen.

Installera en profil

När du har hämtat en profil* visas meddelandet Profil hämtad eller Registrera i [organisationens namn]. Gör så här för att installera profilen:

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på Profil hämtad eller Registrera i [organisationens namn].

I appen Inställningar finns knappen Profil hämtad under kontoinformationen.
  3. Tryck på Installera längst upp till höger och följ anvisningarna på skärmen.

*Du kan bara ha en profil klar för installation i taget. Om du exempelvis hämtar en profil och inte installerar den, och sedan hämtar en andra profil, går det bara att installera den andra profilen.

Om profiler som installeras av den mobila enhetshanteringen

Om du är systemadministratör kan du installera profiler utan användarens medverkan på enheter som har registrerats i den mobila enhetshanteringen (MDM). För att registrera en enhet i MDM använder du Apple School Manager eller Apple Business Manager, eller registrerar manuellt med Enhetsregistrering eller Användarregistrering.