Lita på manuellt installerade certifikatprofiler i iOS och iPadOS

Om du manuellt installerar en profil som innehåller en certifikatnyttolast i iOS och iPadOS, är det certifikatet inte automatiskt betrott för SSL. Läs om hur du manuellt litar på en installerad certifikatprofil.

No alt supplied for Image

Den här artikeln vänder sig till systemadministratörer för skolor, företag och andra organisationer.

Du måste aktivera att profilen ska vara betrodd för SSL/TLS manuellt när du installerar en profil som inte har skickats till dig med e-post eller har hämtats från en webbplats.

Om du vill aktivera att SSL/TLS ska vara betrott för det certifikatet går du till Inställningar > Allmänt > Om > Inställningar för betrodda certifikat. Aktivera att certifikatet ska tillåtas under Aktivera full tillit för rotcertifikat.

Inställningar för betrodda certifikat för iPhone

Apple rekommenderar dig att distribuera certifikat med Apple Configurator eller Mobile Device Management (MDM). Certifikatnyttolaster blir automatiskt betrodda för SSL när de installeras med Configurator, MDM eller som en del i registreringsprofilen för MDM.