Rapportera och blockera skräppost i iCloud Mail

Läs om hur iCloud Mail filtrerar bort oönskade massutskick av e-postmeddelanden, även kallat skräppost eller spam, och hur du tar bort och minimerar skräppost.

iCloud Mail använder trendanalyser, dynamiska listor och annan teknik för att automatiskt upptäcka och blockera skräppost innan den når din inkorg. Det finns inget sätt att fullständigt stoppa skräppost från att nå inkorgen, men de här tipsen kan hjälpa dig att minska mängden skräppost du får.

Rapportera skräppost

För att se till att framtida meddelanden från samma avsändare är markerade som skräp kan du rapportera meddelanden som skräp i Mail-appen.

• Svep åt vänster på meddelandet på din iPhone eller iPad, tryck på Mer och tryck sedan på Flytta till Skräp.

• På din Mac-dator väljer du meddelandet och klickar på knappen Skräp i verktygsfältet i Mail. Eller dra bara meddelandet till skräpmappen i sidofältet.

• iCloud.commarkerar du meddelandet, klickar på flaggan och väljer Flytta till skräp. Eller dra bara meddelandet till skräpmappen i sidofältet.

Markera vanliga e-postmeddelanden som inte skräp

Att filtrera bort skräppost kan förhindra att ett vanligt e-postmeddelande når inkorgen.

Om du märker att ett vanligt e-postmeddelande oavsiktligt filtrerades bort kan du markera det som inte skräp så hamnar kommande meddelanden från den avsändaren i inkorgen.

• Öppna meddelandet i skräppostmappen på din iPhone eller iPad, tryck på knappen Flytta till mappNo alt supplied for Image längst ned på skärmen och tryck sedan på Inkorgen för att flytta meddelandet.

• Markera meddelandet i skräppostmappen på din Mac och klicka på knappen Skräppost i verktygsfältet i Mail. Eller dra bara meddelandet till inkorgen i sidofältet.

• iCloud.com klickar du på skräppostmappen i sidofältet. Markera meddelandet och klicka sedan på Ej skräp överst i meddelandefönstret. Eller dra bara meddelandet till inkorgen i sidofältet.

• För andra e-postklienter flyttar du meddelandet från skräppostmappen till inkorgen.

Om du märker att flera e-postmeddelanden fördröjs, studsar tillbaka eller inte levereras kontaktar du iCloud-supporten. E-postmeddelanden i skräppostmappen raderas automatiskt efter 30 dagar.

Minska framtida skräppost

Om du vill minska mängden skräppost du får i framtiden kan du använda teknikerna nedan.

Öppna inte misstänkt skräppost

Radera alla meddelanden som ser ut som skräppost innan du öppnar dem. Läs om hur du raderar e-postmeddelanden på din iPhone eller iPad och hur du raderar e-postmeddelanden på din Mac. Du kan också hantera skräppost på iCloud.com.

När du öppnar e-post som ser ut som skräppost kan spammarna få meddelande om att deras meddelande togs emot och öppnades från ett aktivt e-postkonto.

Ändra dina inställningar för Integritetsskydd i Mail

Spammare använder sig ofta av funktionen för automatisk inläsning av bilder i e-post för att ta reda på om ditt e-postkonto är aktivt. Gör så här för att förhindra att bilder läses in automatiskt:

På din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar > Mail > Integritetsskydd.

2. Aktivera Integritetsskydd i Mail.

Läs mer om Integritetsskydd i Mail på iPhone

På din Mac

1. Välj Mail > Inställningar. I macOS Monterey eller tidigare väljer du Mail > Inställningar.

2. Klicka på Integritet.

3. Välj Integritetsskydd i Mail.

Läs mer om Integritetsskydd i Mail på iPhone

På iCloud.com

1. Gå till iCloud.com/mail.

2. klicka påSettings buttonNo alt supplied for Image in the sidebar.

The Settings button is at the top of the lefthand panel.
  3. Välj Inställningar.

4. Klicka på Allmänt och stäng sedan av Läs in fjärrinnehåll i mejl.

"Load remote content in messages" is the first item in the Viewing section.
  5. Klicka på Klar.

Använd ett e-postalias på iCloud eller Dölj min e-postadress med iCloud+

Du kan använda ett e-postalias på iCloud för att slippa få skräppost till din primära iCloud-adress. Du kan till exempel i första hand använda din e-postadress på iCloud för att skicka e-post till vänner och familj men använda ett e-postalias för att registrera dig online, köpa produkter och vara med på e-postlistor. Det gör det enklare för dig att ha koll på källorna till oönskade meddelanden. Med ett iCloud+-abonnemang kan du med Dölj min e-postadress skapa slumpmässiga, unika adresser att dela med webbplatser eller appar och hålla din personliga adress privat.

Läs om hur du skapar och använder ett e-postalias på iCloud.com och hur du använder Dölj min e-postadress på iCloud+ på alla dina enheter.