Rengöra tangentbordet till MacBook eller MacBook Pro

Om MacBook-datorn (2015 eller senare) eller MacBook Pro (2016 eller senare) har en tangent som inte svarar eller som känns annorlunda än de andra tangenterna när du trycker på den, följer du instruktionerna nedan för att rengöra tangentbordet med tryckluft.

Kom ihåg att använda röret som kommer med tryckluften för att kontrollera luftflödet och håll änden av röret ungefär en centimeter från tangentbordet när du sprayar enligt dessa anvisningar. Kom även ihåg att inte vända på luftbehållaren när du sprayar.

Håll den bärbara Mac-datorn i en 75-gradig vinkel så att den inte är helt vertikal.

No alt supplied for Image

Använd tryckluft för att spraya på tangentbordet, eller de påverkade tangenterna, i en vänster till höger-rörelse.

No alt supplied for Image

Rotera den bärbara Mac-datorn åt dess högra sida och spraya tangentbordet igen, från vänster till höger.

No alt supplied for Image

Upprepa åtgärden men rotera den bärbara Mac-datorn åt dess vänstra sida den här gången.