Stäng delad skärm eller en flytande app på din iPad

Med iPadOS multitasking kan du ha mer än en app på din iPad-skärm samtidigt. Om du vill ta dig ur multitasking och fokusera på en app följer du dessa steg.

Så här stänger du eller tar dig ur delad skärm på din iPad

1. Tryck på kontrollen i mitten av den vertikala stapeln mellan de två apparna.

2. Dra kontrollen från skärmen i riktning mot appen som du vill stänga.

Läs om hur du använder multitaskingläget Split View så att du kan arbeta i två appar samtidigt.

Slå samman flikar och fönster i Safari

Om du har två Safari-fönster öppna i Split View kan du sammanfoga alla flikar från båda fönstren till en. Håll ned fönsterknappenIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på Slå ihop alla fönster.

Du kan också stänga flikar genom att trycka på Stäng alla [antal] flikar eller trycka på stängningsknappenIngen bildtext för denna bild för att stänga flikar individuellt.

Så här tar du bort en flytande app från din iPad-skärm med Slide Over

1. Tryck på appkontrollenstrecksymbolen högst upp i det flytande appfönstret.

2. Svep appen från skärmen åt vänster eller höger.

Läs om hur du använder multitaskingläget Slide Over för att arbeta med en app som glider framför valfri öppen app.