Använda dubbla SIM-kort med Apple Watch GPS + Cellular

Om du ställer in flera mobilabonnemang med hjälp av dubbla SIM-kort på din kompatibla iPhone kan du lägga in båda abonnemangen i din Apple Watch. Du kan sedan välja vilken som din klocka ska använda när den ansluter till mobilnätet.

Inställningsskärm för mobilnät på iPhone som visar att mobilnät är redo att användas på din Apple Watch.

Ställa in flera mobilabonnemang

Om du ställer in dubbla SIM-kort på din iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller senare kan du lägga till båda mobilabonnemangen på din Apple Watch Series 4 eller senare, så länge som varje abonnemang är berättigat och kommer från en operatör som stöds.

Du kan ställa in ett abonnemang när du ställer in din klocka för första gången. Du kan sedan ställa in det andra abonnemanget senare i Apple Watch-appen:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.

2. Tryck på fliken Min klocka och därefter på Mobilnät.

3. Tryck på Ställ in mobilnät eller Lägg till ett nytt abonnemang. Om du inte har lagt till ditt första abonnemang under installationen kan du göra det här.

4. Följ stegen som visas på skärmen för att välja abonnemanget som du vill lägga till på din Apple Watch. Varje mobilabonnemang faktureras separat. Kontakta din operatör om du behöver hjälp.

Du kan lägga till upp till fem mobilabonnemang på din Apple Watch. Men din Apple Watch kan endast ansluta till ett åt gången. Har du ett mobilabonnemang för företag? Kontrollera då med företaget eller operatören om de har stöd för den här funktionen. För närvarande fungerar inte funktionen med kontantkort och vissa äldre konton. Kontakta din operatör för att kontrollera att ditt konto kan användas.

Växla mellan abonnemang

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.

2. Tryck på fliken Min klocka och därefter på Mobilnät.

3. Ditt abonnemang ska växlas automatiskt. Om det inte växlas trycker du på abonnemanget som du vill använda. Det kan ta någon minut för din Apple Watch att växla abonnemang.

Du kan också växla abonnemang direkt från din Apple Watch. Gå till Inställningar > Mobilnät eller Inställningar > Mobildata och välj sedan abonnemanget du vill att din klocka ska använda när den ansluter till ett mobilnät.

Så här tar din Apple Watch emot samtal och meddelanden

Samtal från Jane Appleseed från P-mobilnät.

När din Apple Watch är ansluten till din iPhone kan du ta emot samtal och meddelanden från båda abonnemangen. Din klocka visar vilket mobilabonnemang du fick en notis från genom att visa en bricka med abonnemangets första tecken. Om du svarar på ett samtal eller meddelande så svarar din klocka automatiskt från abonnemanget som tog emot samtalet eller meddelandet.

När din Apple Watch inte är i närheten av din iPhone och är ansluten till mobilnät kan du ta emot samtal och meddelanden från ditt aktiva abonnemang. Om din iPhone är påslagen, även om den inte är i närheten, så kan du ta emot meddelanden och notiser om samtal från ditt andra abonnemang. Om du besvarar ett samtal så ringer din klocka automatiskt tillbaka från ditt aktiva abonnemang. Om du svarar på ett SMS skickar din klocka automatiskt tillbaka meddelandet från abonnemanget som du tog emot meddelandet från. Du kan svara på iMessage-meddelanden så länge som ett abonnemang har en aktiv dataanslutning. Om du vill ändra ditt aktiva abonnemang kan du manuellt växla mellan abonnemang från Inställningar på din Apple Watch.