Använda hemknappen, sidoknapparna och andra knappar på din iPad

Läs om knapparna och reglagen på din iPad.

Om din iPad har en hemknapp

Bild som visar var de olika knapparna finns på en iPad.
No alt supplied for Image

Övre knapp

Tryck för att väcka enheten eller försätta den i viloläge. Tryck och håll in den övre knappen för att stänga av eller slå på enheten.

No alt supplied for Image

Hemknapp

Använd hemknappen till att låsa upp din iPad eller göra köp med Touch ID. Tryck på hemknappen en gång för att gå till hemskärmen. Tryck och håll ned för att aktivera Siri.

No alt supplied for Image

Volymknappar

Använd för att justera ljudvolymen när du lyssnar på musik, tittar på videor eller spelar spel.

No alt supplied for Image

Sidoreglage (vissa iPad-modeller)

Använd för att stänga av ljud och varningssignaler på din iPad eller för att slå på eller av riktningslåset.

Om din iPad inte har en hemknapp

Bild som visar var de olika knapparna finns på en iPad.
No alt supplied for Image

Övre knapp

Tryck för att väcka enheten eller försätta den i viloläge. Tryck och håll ned den övre knappen för att aktivera Siri. Om din iPad har Touch ID kan du använda knappen på ovansidan till att låsa upp din iPad eller göra köp med Touch ID.

No alt supplied for Image

Volymknappar

Använd för att justera ljudvolymen när du lyssnar på musik, tittar på videor eller spelar spel.

Använda volymknapparna

På många iPad-modeller används som standard volymknappen närmast den övre knappen för att öka volymen och volymknappen längst ifrån den övre knappen för att sänka volymen, oavsett hur du håller din iPad:

Bild som visar var de olika knapparna finns på en iPad.

Dynamiska volymknappar justeras automatiskt när du roterar din iPad. Så du ökar volymen med knappen till höger eller överst och sänker volymen med knappen till vänster eller underst, oavsett hur du håller din iPad.

Följande iPad-modeller har dynamiska volymknappar som alltid är på:

• iPad Pro 11 tum (4:e generationen)

• iPad Pro 12,9 tum (6:e generationen)

• iPad (10:e generationen)

• iPad mini (6:e generationen)

• iPad Air (5:e generationen)

På andra iPad-modeller med iOS 15.4 och senare kan du slå på och stänga av dynamiska volymknappar:

1. Se till att din iPad har iPadOS 15.4 eller senare.

2. Gå till Inställningar > Ljud.

3. Aktivera Fast funktion för volymkontroller om du vill att volymknapparna alltid ska ha samma beteende. Stäng av den om du vill att volymknapparna ska ändras dynamiskt beroende på orienteringen av din iPad.

För språk som skrivs från höger till vänster ökar du volymen med knappen till vänster eller överst och sänker volymen med knappen till höger eller underst. Om din iPad har Riktningslås påslaget kommer volymknapparnas funktion baseras på i vilken riktning iPad-enheten är låst.
Bild som visar var de olika knapparna finns på en iPad.
Bild som visar var de olika knapparna finns på en iPad.