Om bilder eller videor på din iPhone eller iPad inte är tillgängliga för import till Bilder på din Mac

Om du använder en iPhone eller iPad med iCloud-bilder och har Optimera lagring aktiverat, kanske vissa bilder eller videor inte är tillgängliga för import till Bilder på din Mac.

Om du använder en iPhone eller iPad med iCloud-bilder och har Optimera lagring aktiverat, så lagras originalbilderna och videorna på iCloud och inte på din enhet. När du manuellt ansluter din enhet till din Mac som inte använder iCloud-bilder, visas en varningssymbol i sidofältet som visar att visst innehåll kanske inte är tillgängligt för import.

Om du vill importera innehåll från din enhet till din Mac aktiverar du iCloud-bilder på din Mac. Om du inte vill använda iCloud-bilder på din Mac kan du använda AirDrop för att flytta innehåll från din enhet till din Mac.