Ställa in och använda Apple Studio Display

Läs om hur du ställer in och använder Studio Display med din Mac eller iPad.

Ingen bildtext för denna bild

Studio Display har en 5K Retina-skärm på 27 tum med en ljusstyrka på 600 cd/m2, stort färgomfång (P3) och stöd för en miljard färger. Studio Display innehåller också en ultravidvinkelkamera med 12 MP och Centrerat, mikrofoner av studiokvalitet och ett ljudsystem med sex högtalare och stöd för rumsligt ljud. Skärmen har en Thunderbolt-port som ger upp till 96 W laddning till din bärbara Mac-dator eller iPad samt tre usb-C-portar för anslutning av andra enheter och tillbehör.

Integreringen med macOS och iPadOS gör att du kan kontrollera ljusstyrkan och ljudet samt använda alla referenslägen i macOS för att ange färgrymd och andra skärmegenskaper.

Kontrollera kompatibiliteten

Studio Display kräver en Mac med en Thunderbolt 3- eller Thunderbolt 4-port som kör macOS 12.3 eller senare, eller en iPad Pro eller iPad Air med en usb-C-port som kör iPadOS 15.4 eller senare.

Kompatibla Mac- och iPad-modeller

Studio Display har stöd för en upplösning på 5 120 × 2 880 på följande enheter:

Ansluta din bildskärm

Anslut den medföljande Thunderbolt-kabeln till Thunderbolt-porten på skärmen och till en Thunderbolt 3-, Thunderbolt 4- eller usb-C-port på din Mac eller iPad.

Studio Display har inga knappar och sätts automatiskt på när du kopplar in ström och ansluter den till din Mac eller iPad.

Justera stativet

Studio Display levereras med ett inbyggt stativ. Du kan justera bildskärmens lutning eller lutning och höjd, beroende på vilket stativ du har.

Om din Studio Display levereras med en adapter för VESA-fäste kan du montera den i liggande eller stående läge. macOS justerar automatiskt orienteringen på fönster och bildskärm.

Om du hellre vill använda ett annat alternativ efter köpet kan ditt Studio Display-stativ eller din VESA-monteringsadapter bytas ut på en Apple Store, hos en auktoriserad Apple-servicepartner eller hos en oberoende reparationsleverantör, mot en reservdels- och serviceavgift.

Använda kameran på Studio Display med din Mac

När du ansluter Studio Display till din Mac kan du använda ultravidvinkelkamera med 12 MP och Centrerat i appar som FaceTime. Läs om hur du använder Centrerat med din Studio Display.

Använda referenslägen i macOS

För professionella arbetsflöden i Mac, till exempel videoredigering eller fotografi, kan du välja mellan ett flertal olika referenslägen som passar olika produktionsmiljöer. Varje referensläge ställer in färgrymd, vitpunkt, gamma och ljusstyrka på din bildskärm för att matcha produktionskraven för HD- samt SD-video och andra medietyper. Läs om hur du väljer referenslägen i macOS. Du kan även finjustera kalibreringen på din bildskärm, beroende på vad ditt arbetsflöde kräver.

Rengöra bildskärmen

Om din bildskärm har nanotexturglas rengör du nanotexturglaset på bildskärmen med den medföljande polerduken. Läs om hur du rengör bildskärmen om din bildskärm har standardglas.