Aktivera Matcha dynamiskt omfång eller Matcha bildfrekvens på din Apple TV

Läs om hur du aktiverar matchning av bildfrekvens och dynamiskt omfång.

Gå till Inställningar > Video och ljud > Matcha innehåll och välj sedan bland följande alternativ:

• Matcha dynamiskt omfång: Aktivera om du vill att din Apple TV 4K ska matcha utmatningen till det ursprungliga dynamiska omfånget för innehållet som du spelar upp.

• Matcha bildfrekvens: Aktivera om du vill att Apple TV 4K eller Apple TV HD ska matcha uppdateringsfrekvensen till innehållets ursprungliga bildfrekvens. Detta gäller för innehåll som är mastrat i olika bildfrekvenser, till exempel filmer med 24 bilder/s eller annat internationellt material.*

Om du slår på den ena av dessa inställningar eller båda, kommer Apple TV-enheten automatiskt att försöka avgöra vilka dynamiska omfång eller bildfrekvenser som din tv-apparat har stöd för. När tv-apparaten byter mellan formaten kan skärmen bli tom eller blinka.

*Apple TV matchar bildfrekvensen för innehåll kodat med 60, 50, 30, 25 och 24 bilder/s. Bildfrekvenserna matchar uppdateringsfrekvensen för din region, till exempel 29,97 bilder/s för NTSC. Innehåll med 25 bilder/s och 30 bilder/s använder dubblering av bildfrekvenser för visning i 50 Hz och 60 Hz när det är tillgängligt, vilket gör att det ursprungliga utseendet matchas samtidigt som det ger ett smidigt gränssnitt.

Om Apple TV inte kan fastställa vilka visningsformat som är tillgängliga

Verifiera vilka format din tv kan visa. Bekräfta ett format genom att gå till Inställningar > Video och ljud > Matcha innehåll. Välj sedan ett format under Obekräftade format för att köra ett kort bildskärmstest och bekräfta att det visas korrekt på din tv.