Om en app vill använda Bluetooth på din enhet

Läs om integritetsinställningar för Bluetooth på iPhone, iPad, Apple Watch och Apple TV.

Om integritetsinställningar för Bluetooth

Från och med iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 och tvOS 13 måste en app be om tillåtelse för att använda Bluetooth-funktioner. Uppmaningen om tillåtelse innehåller en kort beskrivning av hur appen använder Bluetooth, vilket kan omfatta att upptäcka enheter i närheten, förbättra platsinformationen och annat.

Tillåtelse krävs inte för många ljudanvändningar, exempelvis för att använda Bluetooth-hörlurar eller Bluetooth-högtalare, men i vissa fall kan en app som vill använda Bluetooth för särskilda ljudfunktioner be om tillåtelse.

Tillåta eller återkalla en apps åtkomst till Bluetooth

Om du ser en uppmaning med frågan om en app vill använda Bluetooth trycker du på OK för att tillåta åtkomst till Bluetooth. Om du inte vill att appen ska använda Bluetooth trycker du på Tillåt inte.

Om du senare bestämmer dig för att du vill tillåta eller återkalla en apps åtkomst till Bluetooth uppdaterar du dina val i enhetsinställningarna:

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på Integritet och säkerhet.

3. Tryck på Bluetooth.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.