Aktivera eller inaktivera startljudet på en Mac

Använd Ljudinställningar för att aktivera eller inaktivera startljud.

När du trycker på strömbrytaren för att slå på din Mac kan det hända att du hör ett startljud, beroende på vilken Mac och macOS-version du använder. Med macOS Big Sur 11 eller senare kan du styra huruvida din Mac spelar upp detta ljud eller inte.

macOS Ventura eller senare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Ljud i sidofältet.

3. Slå på eller stäng av Spela upp ljud vid start.

macOS Monterey eller macOS Big Sur

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Ljud.

3. Aktivera eller inaktivera startljudet med inställningen Spela upp ljud vid start i panelen Ljudeffekter.

Tidigare versioner av macOS

Tidigare versioner av macOS har ingen inställning för kontroll av huruvida Mac spelar upp ett ljud vid start.