Om en app vill ansluta till enheter på ditt lokala nätverk

Läs mer om integritetskontroller för lokala nätverk på iPhone och iPad.

Med iOS 14 eller senare och iPadOS 14 eller senare måste alla appar som vill interagera med enheter i ditt nätverk be om lov första gången de försöker komma åt ditt lokala nätverk.

Apputvecklaren kan anpassa meddelandet för att förklara varför appen vill ha åtkomst. Ett spel kan exempelvis vilja hitta och ansluta till andra spelare på samma nätverk. Eller så kanske en streamingapp letar efter en ansluten skärm.

Appar som kommer åt ditt lokala nätverk kan samla in information om närliggande enheter för att avgöra vilka nätverk du ansluter till och när. Denna information kan användas för att skapa en profil av dig.

• Tryck på Tillåt för att ge appen åtkomst till ditt lokala nätverk.

• Om du inte vill tillåta åtkomst, eller om du inte tycker det är tydligt varför appen behöver åtkomst, kan du trycka på Tillåt inte. Appen kan fortfarande använda internet eller interagera med det lokala nätverket med hjälp av en systemtjänst som AirPrint, AirPlay, AirDrop eller HomeKit.

En app ber om tillåtelse att hitta och ansluta till enheter på ditt lokala nätverk.

Du kan när som helst tillåta eller återkalla en apps åtkomst till det lokala nätverket: Gå till Integritet och säkerhet* i Inställningar > Lokalt nätverk för att se en lista över alla appar som begärde åtkomst.

Om du är orolig över varför en app vill ha åtkomst till ditt lokala nätverk eller hur åtkomst används, kan du också kontakta apputvecklaren för mer information.

*I tidigare versioner av iOS och iPadOS kallas den här inställningen Sekretess.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.