Slå på eller stänga av uppmärksamhetsfunktioner på din iPhone eller iPad Pro

Läs om hur du slår på eller stänger av uppmärksamhetsfunktioner på din iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller iPad Pro 12,9 tum.

Vad är uppmärksamhetsfunktioner?

Även om du inte registrerar dig för Face ID aktiveras TrueDepth-kameran* på ett intelligent sätt för uppmärksamhetsfunktionerna. Med uppmärksamhetsfunktioner kan din iPhone kontrollera om du uppmärksammar din enhet och automatiskt vidta åtgärder. Till exempel:

• När du tittar på enheten blir bildskärmen inte mörk förrän du slutar titta på den.

• Om du tittar på enheten sänker den volymen för aviseringar.

Inställningarna för uppmärksamhetsfunktioner hittar du genom att gå till Inställningar > Face ID och lösenkod

Om du inte vill ha dessa funktioner går du till Inställningar, trycker på Face ID och lösenkod och stänger av Uppmärksamhetsfunktioner.

*TrueDepth-kameran finns på iPhone X eller senare förutom på iPhone SE. iPad Pro 11 tum och iPad Pro 12,9 tum använder också TrueDepth-kameran.