Om Rapport om appintegritet

Läs om hur Rapport om appintegritet hjälper dig att få insyn i hur appar använder den integritetsåtkomst som du har gett dem samt deras nätverksaktivitet.

Vad är Rapport om appintegritet?

Med iOS 15.2 och iPadOS 15.2 eller senare kan du aktivera Rapport om appintegritet för att se information om hur ofta appar kommer åt dina data, som din plats, kamera, mikrofon med mera. Du kan också se information om varje apps nätverksaktivitet och webbplatsens nätverksaktivitet samt de webbdomäner som alla appar kontaktar oftast. Tillsammans med Integritetsinfo hjälper Rapport om appintegritet till att ge dig en mer komplett bild av hur de appar du använder behandlar dina data.

Slå på Rapport om appintegritet

1. I Inställningar trycker du på Integritet och säkerhet.

2. Rulla till och tryck på Rapport om appintegritet.

3. Tryck på Slå på Rapport om appintegritet.

Rapport om appintegritet börjar samla in information först när du aktiverar funktionen, så det kan ta lite tid innan informationen visas. Du ser mer information när du fortsätter att använda appar på enheten. Data i din Rapport om appintegritet är krypterade och sparas endast på din enhet.

Du kan när som helst inaktivera Rapport om appintegritet i Inställningar > Integritet och säkerhet > Rapport om appintegritet. Detta rensar också rapportdata från enheten.

Vad finns i din Rapport om appintegritet?

Rapport om appintegritet innehåller information om följande:

Tillgång till sensorer och data

Tillgång till sensorer och data visar hur många gånger och när en app har fått tillgång till integritetskänsliga data eller enhetssensorer under de senaste sju dagarna. Detta kan omfatta information om en apps åtkomst till Plats, Bilder, Kamera, Mikrofon, Kontakter och mer. Du kan trycka på varje app och datatyp för att lära dig mer.

Apples appar använder kontaktuppgifter på olika sätt på din enhet för att tillhandahålla dig funktioner. Apple TV, Apple Music, Apple Podcasts, Fitness och Apple Books använder till exempel ditt Mitt kort från Kontakter för att visa din profilbild i dessa appar. Anteckningar, Påminnelser och Meddelanden anpassar din upplevelse på varje enhet med namn från dina Kontakter. Kamera och Bilder använder Kontakter för att identifiera personer i bilder för album, Minnen, och andra funktioner som är anpassade på din enhet. Hälsa och kondition använder Kontakter för att göra det möjligt att dela funktioner. Kalender använder Kontakter för att visa födelsedagar. Safari använder Kontakter för att erbjuda att fylla i formulär med Autofyll. I dessa fall behålls kontaktnamn och bilder på enheten och skickas inte till Apple.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-app-privacy-report

Nätverksaktivitet

Rapport om appintegritet innehåller information om domäner som har kontaktats antingen av appar som du har använt eller webbplatser som du har besökt i dessa appar. En domän är namnet på en webbplats som gör att den kan hittas på internet. Den här informationen hjälper också till att ge insyn i domäner som kan samla in data om dig i olika appar och på olika webbplatser.

• Nätverksaktivitet för appar visar domäner som har kontaktats antingen direkt eller via innehåll i en app under de senaste sju dagarna. Domäner som har kontaktats från innehåll kan vara saker som att trycka på en artikel i nyhetsflödet i en social app eller att spela upp en video som är inbäddad i en app.

• Nätverksaktivitet för webbplatser visar domäner som har kontaktats av webbplatser som du har besökt i appar under de senaste sju dagarna.

• Mest kontaktade domäner listar de webbdomäner som oftast har kontaktats av alla dina appar, antingen direkt eller från webbinnehåll i appen, under de senaste sju dagarna.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-app-privacy-report-details

Rapport om appintegritet innehåller inte nätverksaktivitet från privat surfning i webbläsarappar. Nätverksaktivitet och webbplatser som har besökts i appar som inte är webbläsare och som erbjuder privata lägen visas i Rapport om appintegritet.

Så här uppdaterar du integritetsinställningar

Rapport om appintegritet är designat för att ge dig mer insyn i hur appar kommer åt dina data. Om en app verkar komma åt dina data på ett sätt eller vid en tidpunkt som du inte förväntade dig kan du uppdatera dina integritetsinställningar eller återkalla tillståndet.

Läs om hur du uppdagterar integritetsinställningar på din iPhone, iPad eller iPod touch eller på din Mac.

Om du behöver mer information om varför en app vill komma åt vissa uppgifter eller hur åtkomsten används kan du läsa appens integritetspolicy, läsa appens integritetsinformation på produktsidan i App Store eller kontakta apputvecklaren för mer information. Observera att i vissa fall kan en app ha tillgång till data från din enhet utan att apputvecklaren samlar in dessa data. Exempelvis om data endast sparas på din enhet.

Du kan läsa mer om vad som utgör data som samlas in av en utvecklare i dokumentationen för Integritetsinfo.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.