Om Boot Camp-assistenten meddelar att disken inte kunde partitioneras

Ibland visar Boot Camp-assistenten meddelandet att ett fel uppstod när disken partitionerades för Windows.

När du försöker skapa en Windows-partitionering kan det hända att Boot Camp-assistenten visar felmeddelandet: ”Din hårddisk kunde inte partitioneras. Ett fel inträffade när skivan partitionerades. Öppna Skivverktyg och kör Första hjälpen för att kontrollera och åtgärda felet.”

Använd Skivverktyg för att söka efter fel

1. Installera de senaste macOS-uppdateringarna.

2. Använd Skivverktyg för att reparera din startskiva.

3. Om Skivverktyg inte hittade några fel eller åtgärdade alla fel försöker du på nytt att installera Windows med Boot Camp-assistenten.

4. Om Boot Camp-assistenten visar samma felmeddelande fortsätter du till stegen nedan.

Kontrollera det oanvända lediga utrymmet

1. Öppna Skivverktyg, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.

2. Klicka på namnet på din interna skiva, behållare eller volym, till exempel Macintosh HD, i Skivverktygs sidofält.

3. Klicka på Partitionera i verktygsfältet.

4. Om du får ett meddelande om utrymmesdelning i Apple File System klickar du på Partitionera för att bekräfta att du vill partitionera och inte lägga till en volym.

5. Om cirkeldiagrammet har en bit märkt ”Ledigt utrymme” klickar du på den. ”Ledigt utrymme” ska också visas i Partitionsinformation till höger.

macos-mojave-disk-utility-partition
  6. När du har markerat ”Ledigt utrymme” i diagrammet klickar du på knappen Radera (–) under diagrammet. När du tar bort det oanvända lediga utrymmet blir det tillgängligt att användas igen. Klicka på Utför och stäng Skivverktyg.

7. Försök igen med att använda Boot Camp-assistenten för att installera Windows.

8. Om Boot Camp-assistenten fortfarande visar samma felmeddelande fortsätter du till stegen nedan.

Stäng av Time Machine tillfälligt

Om du använder Time Machine med macOS Mojave eller High Sierra måste du antingen uppgradera till macOS Catalina 10.15 eller senare, eller följa dessa steg:

1. Öppna Time Machine-inställningarna från Time Machine-menyn Time Machine-menyn i menyraden. Som alternativ kan du välja Apple-menyn () > Systeminställningar och sedan klicka på Time Machine.

2. Avmarkera Säkerhetskopiera automatiskt för att stänga av Time Machine.

3. Vänta några minuter och försök sedan igen med att använda Boot Camp-assistenten för att installera Windows.

4. När installationen har genomförts kan du aktivera Time Machine igen.

Läs mer

Läs mer om vad du kan göra om Boot Camp-assistenten inte svarar eller meddelar att installationen av Boot Camp misslyckades.