Parkoppla och hantera dina Matter-tillbehör

Genom att parkoppla smarta hemtillbehör till din iPhone eller iPad kan du ställa in, konfigurera och styra dem. Du kan parkoppla Matter-tillbehör med din iPhone eller iPad med valfri app som stöder Matter-standarden för smarta hem.

Innan du börjar

• Uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste mjukvaran.

• Se till att du är inloggad med det Apple-ID som du använde för att ställa in dina Matter-tillbehör.

• Appen Hem stöder för närvarande följande typer av Matter-tillbehör: luftkonditioneringsapparater, bryggor, lampor, lås, uttag, strömbrytare, termostater, persienner och gardiner och sensorer (rörelse, omgivande ljus, kontakt, temperatur och luftfuktighet).

Parkoppla ett Matter-tillbehör

För att garantera din integritet och för att du ska ha kontroll över ditt smarta hemnätverk måste appar begära åtkomst för att kunna lägga till ett tillbehör i ditt hem. Och för att stödja kompatibilitet och användarvänlighet mellan appar och ekosystem för smarta hem kan du enkelt lägga till Matter-tillbehör som tidigare parkopplades med andra appar från vilken app som helst som stöder Matter-standarden för smarta hem.

Så här lägger du till ett Matter-tillbehör i appen Hem:

1. Öppna Hem-appen på din iPhone eller iPad och tryck på Lägg till-knappenIngen bildtext för denna bild.

2. Tryck på Lägg till tillbehör. Om ditt Matter-tillbehör tidigare var parkopplat med en annan app trycker du på Fler alternativ och väljer sedan ditt Matter-tillbehör.

3. Följ anvisningarna på skärmen för att avsluta inställningen.

Du måste skapa en hemhubb för att lägga till Matter-tillbehör som stöds i appen Hem.

För att lägga till ett tidigare parkopplat tillbehör i en tredjepartsapp som stöder Matter följer du tillverkarens anvisningar för att lägga till ett nytt tillbehör och väljer det tidigare parkopplade tillbehöret.

Parkopplade Matter-tillbehör synkroniseras med iCloud-nyckelring oavsett vilken enhet eller app du använde för att ställa in dem, så att du kan se alla dina parkopplade Matter-tillbehör på ett ställe under Inställningar > Matter-tillbehör. Parkopplade nycklar som lagras i iCloud-nyckelring är krypterade från början till slut. Ingen annan kan visa eller läsa dessa data, varken när de överförs eller när de lagras.

Läs mer om hur iCloud skyddar din information

Se dina parkopplade Matter-tillbehör

Du måste ha minst ett Matter-tillbehör parkopplat med din iPhone eller iPad för att komma åt Matter-tillbehör i Inställningar.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.

2. Tryck på Allmänt.

3. Tryck på Matter-tillbehör.

Matter-tillbehör under Inställningar > Allmänt på iPhone

Du kan trycka på ett tillbehör i listan för att se tillbehörets serienummer och anslutna tjänster.

Ta bort Matter-tillbehör

Du kan ta bort Matter-tillbehör från iCloud-nyckelring, enskilda anslutna tjänster eller alla anslutna tjänster.

Ta bort från iCloud-nyckelring

Om du inte vill att installationskoden ska lagras med iCloud-nyckelring kan du ta bort tillbehöret från nyckelring.

1. På skärmen Matter-tillbehör trycker du på Ändra.

2. Tryck på raderaknappenIngen bildtext för denna bild bredvid tillbehöret som du vill ta bort.

3. Svep över eller tryck på Ta bort för att bekräfta att du vill ta bort tillbehöret.

4. Välj Ta bort från nyckelring.

Ta bort från enskilda anslutna tjänster

1. På skärmen Matter-tillbehör trycker du på ett tillbehör.

2. Tryck på Redigera.

3. Tryck på raderaknappenIngen bildtext för denna bild bredvid tillbehöret som du vill ta bort.

4. Svep över eller tryck på Ta bort för att bekräfta att du vill ta bort tillbehöret.

5. Tryck på Ta bort från [Ansluten tjänst] för att bekräfta borttagningen.

När du tar bort en enskild ansluten tjänst kan du inte längre styra tillbehöret från appen som är kopplad till den tjänsten på din iPhone eller iPad.

Ta bort från alla anslutna tjänster

1. På skärmen Matter-tillbehör trycker du på Ändra.

2. Tryck på raderaknappenIngen bildtext för denna bild bredvid tillbehöret som du vill ta bort.

3. Svep över eller tryck på Ta bort för att bekräfta att du vill ta bort tillbehöret.

4. Välj Ta bort från alla tjänster.

När du tar bort ett tillbehör från alla anslutna tjänster kan du inte längre styra tillbehöret från varje app som är kopplad till varje tjänst på din iPhone eller iPad.