Så här justerar du en apps inställningar så att den visas nedanför kameraområdet på din MacBook Air eller MacBook Pro

Du kan justera inställningarna för en app så att den använder hela bildskärmen eller endast använder området nedanför kamerans hölje.

Din MacBook Air med en Liquid Retina-skärm eller MacBook Pro med en Liquid Retina XDR-skärm har ett kamerahölje som är inbyggt i skärmen. Du kan aktivera ”Skala för att passa in under inbyggd kamera” för en app och justera det aktiva området för din bildskärm om appens reglage eller menyfält blockeras eller döljs bakom kamerahöljet. Det här gör att menyraden och appfönstret visas nedanför den inbyggda kameran på Mac och förblir synliga.

Om du aktiverar Skala för att passa in under inbyggd kamera för en app och appen har objekt eller fönster som skulle visats bakom kamerahöljet kommer alla öppna appar eller appar som delar samma spaces att visas nedanför kameran tills du avslutar appen som använder inställningen för skalning.

Aktivera Skala för att passa in under inbyggd kamera för en app

1. Avsluta programmet.

2. Klicka på symbolen för Finder i Dock och sedan på Program i sidofältet i Finder.

3. Markera appen och välj sedan Arkiv > Visa info eller tryck på Kommando-I.

4. Välj Skala för att passa in under inbyggd kamera i informationsfönstret som öppnas.

App info window with Scale to fit below built-in camera selected

Läs mer

Appar kan uppdateras för att fungera bättre med det här området på din skärm. Skala för att passa in under inbyggd kamera visas inte längre om en utvecklare uppdaterar sin app för kompatibilitet med din Mac. Du kan kontakta appens utvecklare för att ta reda på om en uppdatering är tillgänglig eller planerad.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.