Om en kontakt för digitalt arv oväntat tas bort från ditt konto

Om du nyligen lagt till en kontakt för digitalt arv som oväntat tas bort från ditt konto kan det bero på att hen behöver uppdatera enhetens mjukvara innan hen kan acceptera din förfrågan och spara åtkomstnyckeln på enheten. Om hen inte kan uppdatera mjukvaran så kan du skriva ut en kopia av åtkomstnyckeln till hen.

Din Apple-enhet måste vara uppdaterad till iOS 15.2, iPadOS 15.2 eller macOS 12.1 eller senare för att du ska kunna lägga till en kontakt för digitalt arv, lagra en åtkomstnyckel för kontakt för digitalt arv eller begära en kontakt för digitalt arv på din enhet. Om din kontakt för digitalt arv inte har en enhet som stöds så kan du skriva ut en kopia av åtkomstnyckeln till hen. Din kontakt för digitalt arv måste ha åtkomstnyckeln, eller en kopia av den, och din dödsattest för att få åtkomst till dina Apple-kontodata när du har gått bort.

Om personen du vill lägga till som kontakt för digitalt arv använder en Apple-enhet med äldre mjukvara och du skickade åtkomstnyckeln till hen via Meddelanden kan hen ha problem med att öppna meddelandet. Hen kan i sådana fall komma att tas bort som kontakt för digitalt arv tills hen kan spara åtkomstnyckeln.

Se till att din kontakt för digitalt arv upprättas korrekt genom att:

Obs! Det är en bra idé att se till att din kontakt för digitalt arv har mottagit åtkomstnyckeln om du använder Skicka meddelande för att dela den. Oavsett hur du delar åtkomstnyckeln är det en bra idé att skriva ut och spara en kopia av den bland dina dokument.