Om du får en varning om bedräglig webbplats

Läs om vad du ska göra om du får en varning för bedräglig webbplats när du surfar på webben i Safari.

Om du försöker besöka en webbplats i Safari som har rapporterats som bedräglig kan du se en varning om bedräglig webbplats. Den här varningen förklarar att webbplatsen kan försöka lura dig att installera mjukvara eller avslöja personlig eller finansiell information. De här bedrägliga webbplatserna kan se ut som webbplatsen för ett företag som du litar på, inklusive Apple.

Om du får den här varningen rekommenderar Apple att du väljer Tillbaka för att undvika webbplatsen. Om du förstår riskerna kan du välja att ändå gå till den osäkra webbplatsen.

Om du tror att webbplatsen är felaktigt rapporterad kan du rapportera ett fel.

Så här rapporterar du webbplatser som verkar vara Apple

Om du stöter på en webbplats som verkar utge sig för att vara Apple kan du rapportera den till reportphishing@apple.com.

Ytterligare tips för att undvika bedrägliga webbplatser och nätfiske

Lämna aldrig ut lösenordet till ditt Apple-ID, verifieringskoder, lösenkoder, din återställningsnyckel eller andra uppgifter relaterade till kontosäkerhet. Apple frågar aldrig efter denna information.

Bedrägliga webbplatser eller nätfiskewebbplatser kan innehålla fel och vara lätta att upptäcka, men de kan också se ut exakt som en legitim webbplats. Var försiktig med alla webbplatser som ber om personlig information, som uppgifter om bankkonto, kreditkort eller lösenord.

Om du tycker att en webbplats, ett oväntat meddelande, samtal eller en förfrågan om personlig information eller pengar verkar misstänkt är det säkrast att anta att det är ett bedrägeri och att kontakta företaget direkt om det behövs.

Läs om hur du håller dina Apple-enheter och data säkra

Läs mer om hur du känner igen och undviker nätfiske