Så här använder du Messages for Business

Med Messages for Business kan du kommunicera med Apple och andra företag med hjälp av appen Meddelanden. Starta en chatt för att få svar på dina frågor, schemalägga möten, lösa problem, göra inköp och ännu mer.

Du behöver en iPhone, iPad eller iPod touch för att använda Messages for Business. Du kan också svara i konversationen med Apple Watch eller Mac. Messages for Business använder telefonnumret eller e‑postadressen som är kopplad till ditt Apple-ID för att skicka meddelanden. Använd enheter med den senaste versionen av OS för bästa möjliga upplevelse.

Starta en konversation

Du kan starta en konversation genom Kartor, Safari, Siri och Sökning samt genom deltagande företags webbplatser och appar. Sök efter företag och tryck sedan på meddelandeknappen skicka meddelande och starta samtalet.

Alla företag har inte samma kompatibilitet, som att göra inköp eller att schemalägga möten genom Messages for Business.

iPhone som visar hur du startar en konversation i Messages for Business

Radera en Messages for Business-konversation

Om du raderar ett meddelande eller en konversation går det inte att få tillbaka dem. Se till att spara viktig information från dina meddelanden. Så här raderar du ett enskilt meddelande:

1. Leta reda på meddelandet, svep vänster och tryck på papperskorgsknappenInget alternativ till bild har tillhandahållits.

2. Tryck på Radera för att ta bort alla meddelanden i tråden och radera konversationen.

3. Tryck på Nej om du vill fortsätta ta emot meddelanden från ett företag.

iPhone som visar hur ett meddelande tas bort

Om du kanske behöver gå tillbaka till konversationen eller om du vill ta emot meddelanden från företaget ska du hålla tråden öppen. Om du vill behålla dina meddelanden under en viss tid går du till Inställningar > Meddelanden > Behåll meddelanden. Välj sedan hur länge du vill behålla dina meddelanden.

Sluta få meddelanden från ett företag

Om du är klar med en Messages for Business-konversation och inte planerar att öppna den igen kan du avsluta konversationen och sluta få meddelanden från företaget.

1. Leta reda på meddelandet, svep vänster och tryck på papperskorgsknappenInget alternativ till bild har tillhandahållits.

2. Tryck på Radera för att ta bort alla meddelanden i tråden och radera konversationen.

3. Tryck på Ja om du vill sluta få meddelanden från ett företag.

iPhone som visar hur man slutar få meddelanden

Få hjälp

Om du behöver hjälp med en Messages for Business-konversation med Apple ska du kontakta Apples-supporten. Testa att kontakta ett företag direkt för mer information om att använda Messages for Business med andra företag.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.