Hantera uppgradering till macOS Ventura i organisationen

Använd Mobile Device Management för att fördröja att macOS Ventura erbjuds på övervakade Mac-datorer i organisationen.

Den här artikeln är avsedd för systemadministratörer.

Nytt med macOS Monterey 12.3 och senare: en användare kan erbjudas en ny sökväg för mjukvaruuppgradering till macOS Ventura utan att behöva köra en större fullständig installationsapp eller autentisera sig som administratör. macOS Monterey 12.6.1 och senare kan skjuta upp denna nya sökväg till uppgraderingen med den stora uppdateringsfördröjningen MDM-inställning.

För att ge hanterade driftsättningar mer tid att uppdatera till macOS Monterey 12.6.1 är den nya sökvägen till uppdateringen för macOS Ventura 13.0 och 13.0.1 inaktiverad för alla övervakade Mac-datorer som är registrerade för MDM-hantering. Endast den fullständiga installationssökvägen är tillgänglig. Den nya sökvägen till uppgraderingen erbjuds endast till övervakade Mac-datorer för macOS Ventura 13.1 och senare.

Använd anvisningarna nedan för att förhindra att Mac-datorer i organisationen erbjuder macOS Ventura.

Använda MDM för att fördröja macOS Ventura 13.0 och 13.0.1

Använd inställningen för fördröjning av större uppdateringar för att förhindra att Mac-datorer i organisationen tillhandahåller platsen för en fullständig installation av macOS Ventura.

Använda MDM för att fördröja macOS Ventura 13.1 och senare

macOS Monterey 12.6.1 och senare:

Fortsätt att använda inställningen för fördröjning av större uppdateringar för att förhindra att Mac-datorer i organisationen erbjuder macOS Ventura i upp till 90 dagar.

macOS Monterey 12.3 till 12.6:

Fortsätt att använda inställningen för fördröjning av större uppdateringar för att förhindra att Mac-datorer i organisationen erbjuder macOS Ventura 13.0 och 13.0.1 i upp till 90 dagar. Använd både inställningarna för fördröjning av större och mindre uppdateringar för att förhindra att Mac-datorer i organisationen erbjuder macOS Ventura 13.1 och senare i upp till 90 dagar. Om du nu har en längre fördröjningsperiod för större uppdateringar än mindre uppdateringar, ökar du din mindre fördröjning av uppdateringar för att matcha den önskade längre fördröjningsperioden.