Hantera Privat reläservice på iCloud för specifika webbplatser, nätverk eller systeminställningar

Vissa webbplatser, nätverk och tjänster kan behöva se din IP-adress eller kräva möjligheten att granska trafik, utföra nätverksbaserad filtrering eller visa din webbhistorik.

När ska du hantera Privat reläservice på iCloud?

Privat reläservice är utformat för att skydda din integritet på internet utan att äventyra surfupplevelsen. Vissa webbplatser, nätverk eller tjänster kan behöva göra uppdateringar för Privat reläservice

• Om en webbplats förlitar sig på IP-filtrering, övervakning eller hastighetsbegränsning kan du tillfälligt tillåta att webbplatsen ser din IP-adress.

• Om du får ett meddelande om att ett nätverk eller en tjänst inte är kompatibel med Privat reläservice kan du stänga av Privat reläservice för det specifika mobil- eller wifi-nätverket.

• Om systeminställningarna på din Mac inte är kompatibla med Privat reläservice kan du titta på appar från tredje part (som VPN eller mjukvara för internetfiltrering) som du använder på din Mac.

Om du stänger av Privat reläservice kan nätverksleverantörer och webbplatser övervaka din internetaktivitet i Safari.

När du stänger av Privat reläservice på din iPhone får du en varning om att din IP-adress och surfaktivitet i Safari inte längre kommer att döljas

Om du reser till en plats där Privat reläservice inte är tillgängligt, stängs det av automatiskt och aktiveras igen när du är tillbaka i ett land eller en region där det kan användas. Du får ett meddelande om när Privat reläservice är otillgängligt och när det åter är aktivt.

Om en webbplats inte fungerar med Privat reläservice

Webbplatser som förlitar sig på IP-filtrering, övervakning eller hastighetsbegränsning kan försöka hindra dig från att surfa på deras webbplats medan du använder Privat reläservice.

Om du vill fortsätta att använda den webbplatsen kan du tillfälligt tillåta den att se din IP-adress:*

• iPhone eller iPad: Tryck på knappen SidinställningarIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på Visa IP-adress.

• Mac: I Safari väljer du Visa > Läs in på nytt och visa IP-adressen.

Om du stänger av Privat reläservice för en specifik webbplats kan din nätverksleverantör också se vilken sida du surfar på.

*Om du inte ser alternativet att tillfälligt tillåta en webbplats att se din IP-adress, uppdaterar du din enhet till den senaste versionen av iOS, iPadOS eller macOS och försöker igen.

Om ett nätverk inte fungerar med Privat reläservice

Privat reläservice kan inaktiveras för ett visst nätverk med inställningen Begränsa IP-adresspårning.*

• Om du stänger av Privat reläservice för ett visst nätverk gäller den inställningen för det nätverket på alla dina enheter där Privat reläservice är aktiverat.

• Om du regelbundet växlar mellan flera nätverkskonfigurationer, till exempel dubbla SIM-kort eller wifi och Ethernet, behöver du se till att inställningen görs fristående för varje nätverk.

Du kan försöka aktivera Privat reläservice igen för ett specifikt nätverk i Wi-Fi, Alternativ för mobildata eller Nätverksinställningar.

*I tidigare versioner av iOS, iPadOS och macOS hette inställningen Privat reläservice på iCloud.

Stänga av Privat reläservice för ett specifikt nätverk på din iPhone eller iPad

1. Öppna appen Inställningar och tryck sedan på Wi-Fi.

2. Bredvid wifi-nätverket trycker du på Mer info-knappenIngen bildtext för denna bild.

3. Rulla nedåt och tryck på Begränsa IP-adresspårning.

För mobilnät går du till Inställningar > Mobilnät > Alternativ för mobildata och trycker på Begränsa IP-adresspårning.

Stänga av Privat reläservice för ett specifikt mobilnätverk i Inställningar på en iPhone

Stänga av Privat reläservice för ett specifikt nätverk på din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Nätverk i sidofältet och klicka sedan på nätverkstjänsten som du använder (som wifi) till höger.

3. Klicka på knappen Detaljer bredvid namnet på nätverket som du är ansluten till.

4. Stäng av Begränsa IP-adresspårning.

Stänga av Privat reläservice för ett specifikt nätverk på en Mac

I macOS Monterey:

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar.

2. Klicka på Nätverk och välj nätverket från listan för att se fler alternativ.

3. Klicka på bockmarkeringen bredvid Begränsa IP-adresspårning.

Om dina systeminställningar för Mac-datorn hindrar Privat reläservice från att fungera

I Systeminställningar på din Mac kan du se varningen Vissa systeminställningar gör att Privat reläservice inte fungerar.

Om du gör det kan en tredjepartsapp, som en VPN eller en mjukvara som filtrerar internet, ha installerade inställningar eller tillägg som är inkompatibla med Privat reläservice. Tredjepartsappen kan till exempel ha installerat ett kerneltillägg eller tillämpat anpassade regler för paketfilter.

Om du vill använda Privat reläservice på din Mac stänger du av eller avinstallerar tredjepartsappen. Om du inte kan stänga av eller avinstallera appen kanske du inte kan använda Privat reläservice på din Mac.

Ytterligare resurser för utvecklare och nätverksadministratörer

Om du är webbplatsägare eller utvecklare, nätverksadministratör eller apputvecklare kan du läsa om hur du provide the best possible experience for users of Private Relay on your Network.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.