Använd läget Inloggningsfönster för autentisering med 802.1X på ett nätverk

Det går att autentisera till ett nätverk i inloggningsfönstret när din Mac är konfigurerad med en kompatibel katalogtjänst och för att använda det här läget med MDM.

Du behöver det här för att använda läget Inloggningsfönster för 802.1X-autentisering på din Mac:

• En bindning till en server för Active Directory (AD) eller Open Directory (OD)

• En installerad nätverkskonfigurationsprofil som aktiverar läget Inloggningsfönster för önskat Ethernet-gränssnitt eller Wi-Fi-nätverk

Autentisera med läget Inloggningsfönster

Autentisera med 802.1X på inloggningsskärmen genom att välja Annan på listan med användare och sedan skriva in ditt användarnamn och lösenord. Välj sedan nätverksgränssnittet som du vill autentisera med i popupmenyn och klicka sedan på knappen Logga inknappen Logga in.

Ändra visningsalternativ för inloggning

Ändra inloggningsvisningen så att den alltid frågar efter användarnamn och lösenord genom att följa dessa steg:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Användare och grupper.

2. Klicka på Inloggningsalternativ på sidofältet. Du kan behöva klicka på låssymbolenlåssymbolen för Systeminställningar i det nedre vänstra hörnet och autentisera innan du kan göra ändringar.

3. Välj Namn och lösenord intill Visa inloggningsfönster som.

Det går även att använda en konfigurationsprofil för att ställa in inloggningsfönstret på att visa namn- och lösenordsfälten.

Använd läget Inloggningsfönster i FileVault

När du använder FileVault loggas du automatiskt in på ditt användarkonto när du har låst upp din disk. Inaktivera automatisk inloggning för att använda 802.1X-autentisering i inloggningsfönstret när FileVault är aktiverat.

Ange det här kommandot i Terminal för att stänga av automatisk inloggning när FileVault är aktiverat:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DisableFDEAutoLogin -bool YES

Ange det här kommandot i Terminal om du vill aktivera automatisk inloggning på nytt:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.loginwindow DisableFDEAutoLogin