PCIe-kort som du kan installera i din Mac Pro (2023)

Läs om några av de PCIe-kort du kan installera i din Mac Pro.

Mac Pro som lanserades 2023 har sju PCIe-platser:

• Två x16 gen4-fullängdsplatser med dubbel bredd

• Två x8 gen4-fullängdsplatser med dubbel bredd

• Två x8 gen4-fullängdsplatser med enkel bredd

• En x4 gen3-halvlängdsplats med enkel bredd förkonfigurerad med Apple I/O-kortet

Apple Thunderbolt I/O-kortet har sex Thunderbolt 4-portar och installeras i sin egen dedikerade kortplats.

Lär dig hur du installerar PCI-kort i din Mac Pro (2023)

Apples I/O-kort

Mac Pro levereras med Apple I/O-kortet förinstallerat i kortplats 7, som har ett 3,5 mm hörlursuttag med stöd för hörlurar med högimpedans, två HDMI-portar och två USB-A-portar. Apple I/O-kortet kan inte installeras i en annan kortplats, men det kan tas bort för att möjliggöra installation av ett annat halvlångt x4 PCIe-kort istället.

Apple I/O-kortet som ingår i Mac Pro (2019) är inte kompatibelt med Mac Pro (2023).

Grafikkort

Mac Pro drivs av M2 Ultra-chippet som har en GPU som kan konfigureras med upp till 76 kärnor. GPU:n är integrerad i M2 Ultra-chippet och stöder inte ytterligare grafikprocessorer som PCIe-grafikkort eller MPX-moduler. Du kan konfigurera antalet GPU-kärnor i din Mac Pro när du köper den.

Andra PCIe-kort från tredje part

Du kan installera många olika PCIe-kort i din Mac Pro, som fiberkanalkort, fibernätverkskort, video- och ljud-I/O-kort, minneskort och Ethernet-kort. När du har installerat ett PCIe-kort kontrollerar du med kortets tillverkare om du behöver installera en drivrutin i macOS för att aktivera kortets fulla funktionalitet.

PCI-kort som använder 32-bitars alternativa ROM är inte kompatibla med din Mac Pro.

Ström

PCIe-platserna på din Mac Pro ger var och en upp till 75 W ström. Mac Pro ger också upp till 300 W AUX-ström genom två 6-stifts- (75 W vardera) och en 8-stifts-kontakt (150 W). Använd en Belkin AUX-strömkabel om ditt PCIe-kort kräver extra ström.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.