Använda Extreme Tuning (extreminställning) i GarageBand för iOS

Med Extreme Tuning (extreminställning) kan du lägga på en populär effekt på röstens tonläge på spår med sång på iPhone, iPad eller iPod touch.

För bästa resultat med Extreme Tuning (extreminställning) bör du ange låtens tonart i GarageBand innan du lägger på effekterna. Du kan lägga till fler effekter som eko och reverb.

Ange låtens tonart och skala

Extreme Tuning (extreminställning) använder låtens tonart och skala för att lägga till effekten. Om den faktiska tonarten eller skalan på din låt skiljer sig från tonarten eller skalan i inställningen kanske effekten märks mindre eller ändrar tonhöjden på enskilda noter i låten på ett icke önskvärt sätt.

GarageBand-låtar är som standard i tonarten C.

1. På iPhone och iPod Touch trycker du på InställningarIngen bildtext för denna bild i ​​kontrollfältet och trycker sedan på Låt. På iPad, iPhone 6 Plus och iPhone 7 Plus trycker du på SånginställningIngen bildtext för denna bild i kontrollfältet.

2. Tryck på Tonart.

3. Tryck på tonarten för låten.

4. Tryck på skalan för låten (högre eller lägre).

Komma åt inställningarna för Extreme Tuning (extreminställning)

Extreme Tuning (extreminställning) är optimerat för manliga och kvinnliga röster men du kan använda det som en kreativ effekt på mono-ljudlåtar som en basgitarr eller annat liveinstrument.

Om du vill komma åt inställningarna för Extreme Tuning (extreminställning):

1. I spårvyn

2. Tryck på MikrofonIngen bildtext för denna bild i verktygsfältet för att öppna ljudinspelarens inställningar.

3. På iPhone eller iPod touch trycker du på Navigering  trycker på aktuell inställning för ljudinspelning (till exempel Ren), trycker på Roligt och därefter på Extreme Tuning (extreminställning).

• Tryck på Roligt och sedan på symbolen för Extreme Tuning (extreminställning) på iPad, iPhone 6 Plus och iPhone 7 Plus.

4. Justera tonhöjd och distorsion för att finjustera ljudet.

Ingen bildtext för denna bild

Lägg till ytterligare effekter

Om du vill lägga till ytterligare effekter som reverb och eko:

1. På iPhone och iPod Touch trycker du på InställningarIngen bildtext för denna bildoch trycker sedan på SpårreglageIngen bildtext för denna bild. På iPad, iPhone 6 Plus och iPhone 7 Plus trycker du på SpårreglageSpårreglageIngen bildtext för denna bild.

2. Justera reglagen för eko och reverb under Mastereffekter, eller tryck på Mastereffekter för att ändra inställningarna för eko och reverb.