Använda FaceTime eller andra videokonferensappar istället för Keynote Live

Om du vill dela en Keynote-presentation live över internet, använder du FaceTime eller en annan videokonferensapp istället för Keynote Live, som inte längre är tillgänglig.

Uppdatera till den senaste versionen av Keynote-appen och till den senaste versionen av macOS, iOS eller iPadOS på enheten för den bästa upplevelsen när du delar Keynote-presentationer i videokonferenser.

Dela din Keynote-presentation med FaceTime

Du kan använda skärmdelning med FaceTime för att dela din presentation och inkludera presentatörens ljud och video tillsammans med dina bilder. Du kan presentera för andra i både vanliga FaceTime-samtal och gruppsamtal. Bjud in deltagare inom FaceTime eller skapa och skicka en delbar länk för att bjuda in andra till ett samtal.

På en Mac

1. Om du inte ser presentatörens skärm flyttar du pekaren över den övre delen av bildspelsfönstret och klickar på knappen för att visa presentatörens skärmIngen bildtext för denna bild, eller väljer Spela > Visa presentatörens skärm i fönstret.

If you don’t see the presenter display, move the pointer over the top part of the slideshow window and click the presenter display buttonNo alt supplied for Image, or choose Play > Show Presenter Display in Window.

2. Starta ditt FaceTime-samtal och klicka sedan på FaceTime-knappenIngen bildtext för denna bild i menyraden högst upp på skärmen.

3. I popupmenyn klickar du på Dela skärm-knappenIngen bildtext för denna bild och klicka sedan på Fönster.

4. Klicka på det Keynote-fönster du vill dela och klicka sedan på knappen Dela det här fönstret. Presentatörens skärm döljs automatiskt för andra deltagare i samtalet.

5. För att sluta dela din presentation klickar du på FaceTime-knappenIngen bildtext för denna bild i menyraden och klickar sedan på Sluta dela det här fönstret.

På en iPhone eller iPad

1. Starta ditt FaceTime-samtal.

2. Tryck på FaceTime-fönstret för att visa FaceTime-reglagen, tryck på Dela innehåll-knappenIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på Dela min skärm.

3. Växla till Keynote och öppna sedan den presentation du vill dela.

4. Tryck på bilden du vill börja med och tryck sedan på Spela-knappenIngen bildtext för denna bild.

5. För att sluta dela din presentation växlar du till FaceTime, trycker på skärmen för att visa reglagen och trycker sedan på knappen Dela innehållIngen bildtext för denna bild.

Skapa och skicka en delbar länk

Du kan skapa och skicka en delbar länk för att bjuda in andra till ditt FaceTime-samtal, som med e-post eller Meddelanden.

Dela din Keynote-presentation med andra appar

Andra videokonferensappar som Zoom och Webex stöder skärmdelning på iPhone, iPad och Mac. Du kan behöva starta en skärmdelningssession innan du startar en uppspelning i Keynote. Om du presenterar i ett fönster på Mac är presentatörsskärmen dold för andra deltagare.

Mer information om hur du delar din skärm via en videokonferensapp från tredje part finns i dokumentationen som följer med appen du använder.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.