Om det visas ett meddelande om att datorn har upptäckt ett potentiellt problem

Din Mac kontrollerar regelbundet om den fasta mjukvaran har ändrats och låter dig överföra information om sådana ändringar till Apple.

Om din Mac upptäcker en skillnad mellan den fasta mjukvaran som är installerad på din Mac och den fasta mjukvaran som operativsystemet (macOS) förväntar sig, visas ett meddelande om att ”din dator har upptäckt ett potentiellt problem”. Fast mjukvara är mjukvara som gör att din Mac-hårdvara fungerar med macOS. Fast mjukvara som har skadats eller modifierats kan påverka din Macs stabilitet och säkerhet.

Klicka på Skicka till Apple för att skicka en rapport till Apple och hjälpa Apple att förbättra Mac-datorernas stabilitet och säkerhet. Du kan också visa rapporten för att se informationen som kommer att skickas eller välja att inte skicka den.

Sedan installerar du de senaste programuppdateringarna. De kan innehålla uppdateringar av fast mjukvara och andra uppdateringar som är viktiga för din Macs stabilitet och säkerhet.