Utformningen av unibody-höljet på iPad Pro

Läs om hur höljet tillverkas och testas

De nya iPad Pro-modellerna (11 tum och 12,9 tum, 3:e generationen) har en helt ny design med Face ID, avancerad Liquid Retina-skärm och smidig integrering med både Smart Keyboard Folio och andra generationen Apple Pencil. Allt ryms i en mångsidig enhet som är extremt lätt att ta med.

De här nya iPad Pro-modellerna är utformade med ett precisionstillverkat unibody-hölje i aluminium som är både starkt, lätt och tåligt. Istället för de rundade hörnen som finns på de tidigare iPad-modellerna, har de här iPad Pro-modellerna en rektangulär design med raka kanter som effektivt rymmer all avancerad teknik.

Om cellular-modellerna av iPad Pro

Numera har iPad Pro-modellerna LTE i gigabit-klass med stöd för fler mobildataband än någon annan surfplatta. För att prestandan på mobildatan ska bli optimal, finns små vertikala band eller uppdelningar på sidan av iPad som låter delar av höljet fungera som antenner. För första gången på en iPad tillverkas dessa band med en process som kallas co-molding. I den här processen injiceras plast i mycket exakt borrade kanaler i aluminiumhöljet under höga temperaturer, och där plasten fäster på aluminiumytans mikroporer. När plasten har svalnat slutförs framtagningen av höljet i en precisionsprocess som inkluderar en CNC-maskin. Resultatet blir en sömlös integrering mellan plast och aluminium i ett sammanhängande och starkt hölje.

De här metoderna för precisionstillverkning och de omfattande testerna säkerställer att de nya iPad Pro-modellerna uppfyller ännu hårdare krav på höljets plana ytor än tidigare generationer. Specifikationen tillåter en avvikelse på maximalt 400 mikroner på någon av sidornas längd. Det är mindre än tjockleken på fyra papper. De nya raka hörnen och närvaron av antennerna kan göra små avvikelser i den plana ytan mer synliga från vissa betraktningsvinklar och som är omöjliga att upptäcka vid vanlig användning. Dessa små variationer påverkar inte höljets tålighet eller produktens funktion och kommer heller inte att ändras över tid under normal användning.

Om du anser dig ha ett problem med höljet på din iPad Pro

Om du tror att din nya iPad Pro inte når upp till de specifikationer som anges i den här artikeln, kontakta Apple-supporten. Apple erbjuder 14 dagars ångerrätt för produkter som köps direkt från Apple. Apple ger också upp till ett års garanti på våra produkter och som täcker skador som har uppkommit på grund av fel i material eller i utförande.

Du hittar mer information om Apples ett års begränsade garanti här.*

* Läs mer omtäckningen för Apples begränsade garanti i Turkiet.