Förhindra övervakade enheter från att installera betamjukvara från Apple

Använda Apple Configurator eller Mobile Device Management (MDM) för att förhindra att betamjukvara från Apple installeras på övervakade enheter.

Betamjukvara för iOS är tillgänglig för användare som registrerar sig i ett Apple Beta Software Program.

Du kan förhindra användare från att installera betamjukvara på övervakade enheter med Apple Configurator eller en MDM-lösning.

1. Öppna fönstret iOS-begränsningar nyttolast i Apple Configurator.

2. Avmarkera Allow installing configuration profiles (supervised only) (Tillåt installation av konfigurationsprofiler (endast under övervakning).

Om du använder en MDM-lösning från tredje part ska du leta efter nyckeln allowUIConfigurationProfileInstallation.

Användare kan inte installera profiler från mejl eller webbplatser när du har ställt in den här begränsningen. Detta gäller även profilen som registrerar enheten i iOS Beta Software Program. Det hindrar också användare från att aktivera betauppdateringar i Inställningar. Du kan fortfarande använda Apple Configurator eller MDM för att installera profiler på de enheter du hanterar.