Om Xsan i macOS Server 5.11.1 och macOS Server 5.12

Med de inbyggda kommandoradsverktygen för Xsan-hantering i macOS Big Sur och senare behöver du inte längre macOS Server för att skapa och administrera Xsan-lagringsnätverk.

Skapa och administrera Xsan-lagringsnätverk genom att använda kommandoradsverktyget xsanctl som är inbyggt i macOS Big Sur och senare. Det stöder de senaste Xsan-funktionerna och är kompatibelt med Quantum StorNext 7. Ange man xsanctl i Terminal för mer information om detta verktyg.

I macOS Server 5.11.1 är gränssnittet för Xsan-konfigurationen dolt i nya installationer för macOS Server, men fortsätter fungera som vanligt för uppgraderingsinstallationer.

Gränssnittet för Xsan-konfigurationen har tagits bort från macOS Server 5.12. Läs mer om hur du migrerar till de nya verktygen i Användarhandbok för Xsan-hantering (PDF).