Om funktionssupport för Keynote-presentationer i iBooks Author

Vissa funktioner fungerar annorlunda när du lägger till Keynote-presentationer i böcker som du skapar i iBooks Author.

Du kan dra en fil till Keynote-widgeten i iBooks Author.

Övergångar och byggen

När du importerar en presentationsfil från Keynote för Mac 6.0 eller senare stöds alla övergångar och byggen förutom följande:

• Kana

• Övergången Glitter

• Övergången Skimmer

• Spår

• Linjeteckning

• 3D-diagramseffekter

Byggen och övergångar som inte stöds ersätts med Lös upp.

Interaktiva diagram

Interaktiva diagram från Keynote 6.0 eller senare stöds inte. Det är bäst att utesluta dem från Keynote-filer som du vill använda i iBooks Author.

Om självspelande och inspelade presentationer

Självspelande presentationer och inspelade presentationer med berättarröst pålagd kanske inte fungerar som förväntat. Läsarna kan visa och manuellt gå framåt i presentationen, men den inspelade berättarrösten och tidsspåret är inte tillgängliga.

Om du säljer böcker i Books Store i Apple Books och väljer att använda DRM-skydd i din bok, DRM-skyddas video och ljud som ingår i en Keynote-widget när läsaren hämtar boken.

Om Spelas upp på sidan och Spelas upp automatiskt

I iBooks Author 2.2 och senare kan du spela upp din Keynote-presentation direkt på sidan istället för att fullskärmsläge krävs. När du väljer det här alternativet kan läsare interagera med widgetar direkt på sidan. Du kan även ställa in att presentationen ska spelas upp automatiskt när läsaren bläddrar till en sida där en sådan finns.

Dessa alternativ är tillgängliga i widgetgranskaren.

Läs mer

• Du behöver inte använda Keynote om du vill lägga till media i din bok. Du kan istället använda en mediewidget eller dra mediet direkt till en sida i boken. Läs om hur du lägger till mediefiler till iBooks Author.

• Ställ in diabildstorleken till 2 048 x 1 536 i Keynote, om du skapar en bok för en Mac-dator eller en iPad-enhet med en Retina-skärm. Om du skapar en bok för en iPad utan Retina-skärm ska du använda Keynotes standardbildstorlek på 1 024 x 768. Få hjälp med att optimera din bok för olika enheter.