Lägga till rutor för brödtext som saknas i iBooks Author

Om du tog bort rutorna för brödtext i iBooks Author kan du prova att tillämpa layouten på nytt eller lägga till en ny textruta.

Om rutan för brödtexten saknas på en sida tillämpar du layouten igen för kapitlet eller avsnittet som du arbetar med.

1. Kontrollera att du kan se sidominiatyrerna. Om de är gömda går du till Innehåll > Sidminiatyrer.

2. Håll ned Kontroll-tangenten och klicka på miniatyren (eller högerklicka på den) för sidan och välj Använd layouten på kapitlet igen, Använd layout på avsnittet igen eller Använd layouten på sidan igen.

Om rutan för brödtext saknas från layouten lägger du till en ny textruta.

1. Gå till Innehåll > Visa layouter.

2. Välj layout för sidan du arbetar på.

3. Klicka på Textruta och använd markörerna för att anpassa storleken efter sidan. Om du vill ändra utseendet för brödtexten kan du justera inställningarna med hjälp av layoutgranskaren och textgranskaren.

4. Välj Redigerbar på sidor med denna layout i layoutgranskaren och välj sedan Brödtext i menyn Tagg.

5. Du använder denna layout på sidan genom att hålla ned Kontroll och klicka på miniatyren (eller högerklicka på den) och välja Använd layout igen.