Använda Kartor på din iPhone för att hitta var du parkerade bilen

Om du har en iPhone 6 eller senare som har iOS 10 eller senare kan du låta den markera din parkerade bil automatiskt i Kartor när du kopplar bort iPhone-enheten från bilens Bluetooth- eller CarPlay-system.

Innan du börjar

• Aktivera Platstjänster: I appen Inställningar trycker du på Integritet och säkerhet > Platstjänster. Aktivera sedan Platstjänster.

• Aktivera Viktiga platser: I appen Inställningar trycker du på Integritet och säkerhet > Platstjänster > Systemtjänster. Aktivera sedan Viktiga platser.

Aktivera Visa plats för parkeringen i Kartor

1. I appen Inställningar trycker du på Kartor.

2. Rulla till Visa plats för parkeringen och aktivera funktionen.

Aktivera Visa plats för parkeringen på sidan Kartor i appen Inställningar.

Få notiser om din parkerade bil

1. I appen Inställningar trycker du på Notiser.

2. Tryck på Kartor.

3. Aktivera Tillåt notiser och välj den typ av notiser som du vill ta emot.

Få färdbeskrivningar till din parkerade bil

• Sök på Parkerad bil i Kartor. Välj Parkerad bil i resultatlistan för att se och redigera platsen eller lägga till anteckningar. Tryck på Färdbeskrivning för att hitta till din bil.

• Tryck på sökfältet på hemskärmen. Tryck på Parkerad bil under Siri-förslaget för att få färdbeskrivningar till din bil.

Du behöver endast aktivera Bluetooth och använda Kartor för att använda Visa plats för parkeringen på en iPhone 6 eller senare som har iOS 10 eller senare. Kartor visar din parkerade bil med en markör när du kopplar bort din iPhone från bilens Bluetooth- eller CarPlay-system och lämnar fordonet.