Vad är nytt för företag i iOS 16

Läs om företagsinnehållet som Apple har släppt för iOS 16.

iOS 16-uppdateringarna förbättrar enhetens stabilitet, prestanda och kompatibilitet, och rekommenderas till alla användare. Enhetsadministratörer kan hantera programuppdateringar genom att använda en MDM-lösning.

Läs om iOS 16-uppdateringarför information om allmänna förbättringar.

Läs Säkerhetsuppdateringar från Apple för mer information om säkerhetsinnehåll i uppdateringarna.

iOS 16.5

• Nu kan du logga in med ditt hanterade Apple‑ID i Programuppdatering och installera betauppdateringar. Se dokumentationen om AppleSeed for IT om du vill ha mer information.

• Safari ställer nu in nätverkstrafikklass utifrån egenskapen för WebRTC-prioritet.

• Löser ett problem med att Verizon-användare inte kunde ringa konferensrumsnummer automatiskt.

• Felmeddelandet ”Kan inte skicka e-post” visas inte längre när ett e-postmeddelande skickas iväg.

• Verifieringskoder för sms fungerar nu vid användning av federering med Microsofts flerfaktorsautentisering.

iOS 16.4

• MDM kan fråga efter modellnumret för hanterade enheter.

• Profilbaserade wifi-nätverk ges som standard prioritet för automatisk anslutning framför manuellt anslutna nätverk.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att användare med hanterade Apple-ID:n uppmanades att uppdatera Apple-ID-inställningar.

iOS 16.3.1

• Åtgärdar ett problem som förhindrade att iCloud-inställningar visades eller ställdes in korrekt för användare med ett hanterat Apple-ID.

iOS 16.3

• Nätverkstillägg som filtrerar innehåll filtrerar webbläsning korrekt.

• Användarna kan skicka MMS-meddelanden när Always On VPN är konfigurerad.

• Exchange-e-postmeddelanden levereras mer tillförlitligt på enheter i viloläge.

• E-postbilagor fungerar mer tillförlitligt när man kopierar dem från ett meddelande och klistrar in dem i ett annat.

• Löser ett problem med att VPN-profiler inte kunde uppdateras.

• Förbättrar tillförlitligheten när Always On VPN och en global proxy används.

iOS 16.2

• Registrering med enkel inloggning ger administratörer möjligheten att ange en identitetsapp som används för att logga in under och efter MDM-registrering.

• MDM kan nu begränsa och installera snabba säkerhetssvar.

• MDM kan nu ange domäner där spårning över flera webbplatser är tillåten i Safari.

• Medan en användare återskapar från en säkerhetskopia kan MDM nu installera nya appar innan alla appar som ingår i säkerhetskopian har återskapats.

• Åtgärdar ett problem som hindrade Siri från att koppla samtal till hanterade kontakter.

• Åtgärdar ett problem där enheter inte kunde ansluta till 802.1X-nätverk efter att ha litat på servercertifikatet.

iOS 16.1

• Åtgärdar ett problem där en tilldelad eSIM fortfarande kunde konfigureras när begränsningen för eSIM-modifiering var inställd på en enhet.

• Åtgärdar ett problem där en enhet kunde misslyckas med att slutföra Inställningsassistent när en MDM-installerad app konfigureras för enappsläge innan Inställningsassistent är klar.

iOS 16.0.1

• Åtgärdar ett autentiseringsproblem på iPhone 14- och iPhone 14 Pro-modeller när du använder OAuth-baserade SSO-tillägg.

iOS 16

iOS 16 innehåller nya funktioner som Registrerings-SSO, Managed Device Attestation och stöd för Declarative Device Management i alla registreringstyper.

Enhetshantering

• Managed Device Attestation använder Secure Enclave och kryptografiska attesteringar för att skydda kommunikation från hanterade enheter vid anslutning till tjänster såsom MDM, VPN och 802.1X.

• Lägger till stöd för OAuth 2.0 för användarregistrering.

• DNS-proxy och webbinnehållsfilter per app tillåter att angivna hanterade appar skyddar användarrelaterad data.

• Kommandot Inställningar MDM gör det nu möjligt att konfigurera hjälpmedelsinställningar såsom fet text, ökad kontrast, minska rörelse, minska genomskinlighet, textstorlek, pekskärm, zoom och VoiceOver.

• VPN per app går nu att använda på användarregistrerade enheter.

• Apple Configurator för iPhone går nu att använda för att lägga till enheter med iOS 16 och iPadOS 16 i Apple School Manager, Apple Business Manager eller i Apple Business Essentials.

Buggfixar och andra förbättringar

• Lägger till stöd för PIV-smartkort och CCID-kompatibla läsare.

• Det går nu att säkerhetskopiera enheten när den är ansluten till ett LTE- eller 5G-mobilnät.

• Begränsningen för hanterad pasteboard används nu på domäner angivna i domänens nyttolast.

• Exchange-konton och federerade hanterade Apple-ID:n går nu att autentisera med begränsningen Tillåt kontoändring aktiverad.