Om du ser ett meddelande om problem med mobilanslutning, Ultra wideband eller Apple Pay efter en iOS-uppdatering eller omstart

Om du ser något av dessa meddelanden har iOS- eller iPadOS-diagnostiken upptäckt ett problem på din iPhone eller iPad som kanske måste repareras.

Kontakta Apple-supporten

Kontakta Apple-supporten om något av följande meddelanden visas på din iPhone eller iPad:

• Problem med mobilanslutningen upptäckt

• Problem med Ultra wideband upptäckt

• Problem med Apple Pay upptäckt

Du kan se dessa meddelanden på hemskärmen eller i Inställningar > Allmänt > Om under Historik över delar och service.

Om du vill prova fler steg på egen hand

Du behöver en dator till följande steg.

1. Se till att du har säkerhetskopierat din iPhone eller iPad.

2. Anslut din enhet till en dator som har den senaste versionen av macOSiTunesiTunes, or Apple Devices. On a Mac with macOS Catalina or later, open a Finder window. On a Mac with macOS Mojave or earlier, open iTunes. On a Windows PC, open iTunes or Apple Devices.

3. Om ett meddelande om att lita på den här datorn visas låser du upp enheten och trycker sedan på Lita på.

4. Välj din enhet.

5. Klicka på Allmänt i Finder eller Apple Devices. I iTunes klickar du på Sammanfattning. Sedan:

1. På en Mac-dator: Kommandoklicka på Kontrollera efter uppdatering.

2. På en Windows-dator: Kommandoklicka på Kontrollera efter uppdatering.

6. Klicka på Hämta och uppdatera. Fortsätt genom att följa anvisningarna på skärmen.

Din dator hämtar och installerar om den befintliga mjukvaruversionen på din enhet. Koppla inte från din enhet från datorn förrän hämtningen är slutförd.

Om meddelandet fortfarande visas kontaktar du Apple-supporten.

Läs mer om dessa meddelanden

Om en röd bricka med en siffra visas på appsymbolen för Inställningar:

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på meddelandet för att ta reda på mer.

Problem med mobilanslutningen upptäckt

Om det här meddelandet visas uppstod det ett problem med uppdateringen av mobilkommunikationsfunktionerna i din iPhone eller iPad. Din enhet kan varken hantera inkommande eller utgående samtal eller textmeddelanden eller komma åt mobildata.

ios15-iphone13-pro-settings-cellular-issue
ios15-iphone13-pro-settings-ultra-wideband-issue

Problem med Ultra wideband upptäckt

Om det här meddelandet visas på iPhone-modeller som har stöd för Ultra wideband uppstod ett problem när Ultra wideband-funktionen skulle uppdateras på din iPhone.

Problem med Apple Pay upptäckt

Om meddelandet Problem med Apple Pay upptäckt visas kan du inte använda Apple Pay eller Plånbok för betalning eller åtkomst förrän du har ominstallerat iOS eller iPadOS på din enhet. En del Plånbok-kuponger kan vara tillgängliga även om det inte går att betala.

ios15-iphone13-pro-settings-apple-pay-issue