Nyheter för företag i iPadOS 16

Läs mer om företagsinnehåll som Apple har släppt för iPadOS 16.

Uppdateringarna för iPadOS 16 förbättrar enhetens stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas för alla användare. Enhetsadministratörer kan hantera mjukvaruuppdateringar genom att använda en MDM-lösning.

Mer information om allmänna förbättringar finns i uppdateringar för iPadOS16.

Mer information om säkerhetsinnehållet i uppdateringarna finns i Säkerhetsuppdateringar från Apple.

iPadOS 16.6

• Förbättrar anslutningstillförlitligheten i Klassrum.

• Hanterade Apple-ID:n uppmanas mer sällan att uppdatera Apple ID-inställningar.

iPadOS 16.5

• Nu kan du logga in med ditt hanterade Apple‑ID i Programuppdatering och installera betauppdateringar. Se dokumentationen om AppleSeed for IT om du vill ha mer information.

• Safari ställer nu in nätverkstrafikklass utifrån egenskapen för WebRTC-prioritet.

• Löser ett problem med att Verizon-användare inte kunde ringa konferensrumsnummer automatiskt.

• Felmeddelandet ”Kan inte skicka e-post” visas inte längre när ett e-postmeddelande skickas iväg.

• Verifieringskoder för sms fungerar nu vid användning av federering med Microsofts flerfaktorsautentisering.

iPadOS 16.4

• MDM kan fråga efter modellnumret för hanterade enheter.

• Profilbaserade wifi-nätverk ges som standard prioritet för automatisk anslutning framför manuellt anslutna nätverk.

• Hanterade Apple-ID:n uppmanas mer sällan att uppdatera Apple ID-inställningar.

iPadOS 16.3.1

• Åtgärdar ett problem som förhindrade att iCloud-inställningar visades eller ställdes in korrekt för användare med ett hanterat Apple-ID.

iPadOS 16.3

• Löser ett problem med att återskapa iPadOS till vissa iPad-modeller.

• Nätverkstillägg som filtrerar innehåll filtrerar webbläsning korrekt.

• Exchange-e-postmeddelanden levereras mer tillförlitligt på enheter i viloläge.

• E-postbilagor fungerar mer tillförlitligt när man kopierar dem från ett meddelande och klistrar in dem i ett annat.

• Löser ett problem med att VPN-profiler inte kunde uppdateras.

• Förbättrar tillförlitligheten när Always On VPN och en global proxy används.

iPadOS 16.2

• Registrering med enkel inloggning ger administratörer möjligheten att ange en identitetsapp som används för att logga in under och efter MDM-registrering.

• MDM kan nu begränsa och installera snabba säkerhetssvar.

• MDM kan nu ange domäner där spårning över flera webbplatser är tillåten i Safari.

• Medan en användare återskapar från en säkerhetskopia kan MDM nu installera nya appar innan alla appar som ingår i säkerhetskopian har återskapats.

• Åtgärdar ett problem som hindrade Siri från att koppla samtal till hanterade kontakter.

• Åtgärdar ett problem där enheter inte kunde ansluta till 802.1X-nätverk efter att ha litat på servercertifikatet.

iPadOS 16

iPadOS 16 innehåller nya funktioner som Managed Device Attestation och Declarative Device Management-stöd för alla registreringstyper.

Enhetshantering

• Managed Device Attestation använder Secure Enclave och kryptografiska attesteringar för att skydda kommunikation från hanterade enheter vid anslutning till tjänster såsom MDM, VPN och 802.1X.

• iPadOS 16 stöder OAuth 2.0 för användarregistrering.

• DNS-proxy per app och webbinnehållsfilter per app tillåter användarrelaterade data att förbli privata.

• Kommandot Inställningar MDM gör det nu möjligt att konfigurera hjälpmedelsinställningar såsom fet text, ökad kontrast, minska rörelse, minska genomskinlighet, textstorlek, pekskärm, VoiceOver och zoom.

• VPN per app kan nu användas med användarregistrerade enheter.

• Apple Configurator för iPhone kan nu användas för att lägga till iPadOS 16-enheter till Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

Nätverk

• iPadOS 16 stöder icke fristående 5G- och privata LTE-mobilnät för fysiska SIM- och eSIM-kort, vilket tillåter anslutningar endast för data på 5G-kompatibla iPad-modeller.

Delad iPad

• I iPadOS 16 kan administratörer ange standarddomäner för att tillåta användare att automatiskt komplettera sitt Apple-ID efter att de har skrivit in sitt användarnamn.

• iPadOS 16 kommer som standard att använda det lokala lösenordet för befintliga delade iPad-användare på enheten. Administratörer kan ange en respitperiod på tillåtna dagar innan fjärrautentisering krävs igen.

Buggfixar och andra förbättringar

• iPadOS 16 lägger till stöd för PIV-smartkort och CCID-kompatibla läsare.

• Begränsningen för hanterad pasteboard används nu på domäner angivna i domänens nyttolast.

• Exchange-konton och federerade hanterade Apple-ID:n går nu att autentisera med begränsningen Tillåt kontoändring aktiverad.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.