Kamera till iPhone 12 Pro Max

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,7-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• Micro stix-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (grön, 0,45 kgf cm)

Var försiktig

• Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller närliggande delar.

• Undvik jordningsfjädrarna på kamerahöljet och höljet.

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar systemkonfigurationen på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Ta bort de fem trilobe-skruvarna från kamerahöljet med en vridmomentnyckel och Micro stix-biten i den ordning som visas. Håll kamerahöljet på plats när du tar bort mittenskruven (5). Lägg skruvarna åt sidan.

•  Varning! Undvik att röra vid jordningsfjädrarna.

3. Vänd upp kamerahöljet från vänster med en ESD-säker pincett. Dra sedan ut fliken ur facket till höger om höljet. Spara höljet till återmonteringen.

4. Använd en ESD-säker pincett och lyft bort änden av den övre kamerans böjliga kabel från kontakten.

• Obs! En kameraflexkabel täcker den andra.

5. Använd en ESD-säker pincett och lyft bort änden på den nedre kamerans flexkabel från kontakten.

6. Håll försiktigt ihop kamerans böjliga kablar och lyft ut kamerorna ur höljet.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna. Håll sedan de nya kamerorna med linserna vända nedåt och ta bort skyddsplasten från kameralinserna.

2. Vänd kamerornas nederkant nedåt och mot batteriet som på bilden. Se till att kamerans flexkablar passar in i kanalen i höljet.

3. Placera kamerorna i höljet.

4. Tryck ned änden på den nedre kamerans flexkabel mot kontakten.

5. Tryck ned änden på den övre kamerans flexkabel mot kontakten.

6. Tryck lätt in kamerorna i höljet.

7. Kamerahöljet har en flik som passar in i ett spår under kanten på höger sida av höljet. Inspektera fliken och jordningsfjädrarna på höljet för att hitta eventuella skador innan återmontering.

8. Håll i höljet med en ESD-säker pincett och skjut in fliken i facket. Sänk sedan höljet mot kamerorna.

•  Var försiktig

• Undvik att ta på jordningsfjädern när du sätter tillbaka kamerahöljet.

• Se till att skruvutskärningen på höljet passar in i skruvhålen och att fliken sitter i facket på det yttre höljet. Om kamerahöljet sitter fel kan det påverka bildskärmens bildkvalitet.

9. Håll kamerahöljet på plats med fingret. Skruva i fem nya trilobe-skruvar (923-05028) i kamerahöljet med den gröna vridmomentnyckeln och Micro stix-biten i ordningen som visas.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Under systemkonfigurationen kommer du att köra en LiDAR-skannerkalibrering. Förbered dig för kalibreringen genom att gå igenom följande steg:

1. Använd en arbetsyta med bra belysning och föremål i olika former och storlekar.

2. Sitt eller stå 1,2 meter från föremålen.

3. Håll enheten lodrät och vila armbågen mot kroppen för att stabilisera armen.

4. Börja att skanna av området genom att långsamt föra enheten fram och tillbaka till vänster och höger från startpunkten. Följ instruktionerna som visas på enhetens skärm.

Obs! Kalibreringsprocessen tar ungefär fem minuter.