Så här använder du tjänsten Programuppdatering i OS X Server för att uppdatera dina Mac-klienter

Med tjänsten Programuppdatering som ingår i OS X Server kan du tillhandahålla Apple-programuppdateringar från din egen server.

Kompatibilitet

Din server kan tillhandahålla uppdateringar för klienter med samma version av OS X och vissa tidigare versioner av OS X:

Serverversion

Tidigaste klient som stöds

Senaste klient som stöds

OS X Server (Yosemite)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.10 Yosemite

OS X Server (Mavericks)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.9 Mavericks

OS X Server (Mountain Lion)

OS X 10.6 Snow Leopard

OS X 10.8 Mountain Lion

OS X Server (Lion)

OS X 10.5 Leopard

OS X 10.7 Lion

Mac-klienter med olika versioner av OS X kan ansluta med samma webbadress till din server för att hämta uppdateringar. Du behöver inte skapa en separat server för varje klientversion som du vill ha stöd för.

Använda en konfigurationsprofil

Du kan använda en konfigurationsprofil (till exempel de som skapats av Profile Manager) för att dirigera klienter till en programuppdateringsserver. När du lägger till en nyttolast för programuppdatering i profilen ska du specificera en webbadress, till exempel:

http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Ersätt su.example.com med programuppdateringsserverns fullständiga värdnamn.

Mer information om att skapa konfigurationsprofiler finns i hjälpavsnittet för Profile Manager.

Använd Hanterad klient

Så här hanterar du åtkomst till programuppdateringsservrar med Hanterad klient:

1. Klicka på Inställningar i Workgroup Manager.

2. Se till att rätt katalog är vald och att du är autentiserad. Klicka på jordglobssymbolen för att byta katalog. Om du inte är autentiserad klickar du på låset och anger namnet och lösenordet för en katalogadministratör.

3. Välj en datorgrupp.

4. Klicka på Programuppdatering.

5. Ställ in hanteringsinställningen på Alltid.

6. Ange en webbadress genom att ersätta su.example.com med programuppdateringsserverns fullständiga värdnamn.

• http://su.example.com:8088/index.sucatalog

7. Klicka på Utför.

Ohanterade klienter

Använd dessa steg för att dirigera Mac-datorer med klienter som inte hanteras med en konfigurationsprofil eller Hanterad klient till din programuppdateringsserver:

1. Öppna Terminal på den ohanterade klienten.

2. Använd följande kommando. Ersätt su.example.com

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Du kan verifiera din ändring med det här kommandot:

defaults read /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL

Använd det här kommandot för att dirigera tillbaka en ohanterad klientdator till Apple-programuppdateringsservern:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL