OS X Lion 10.7.4, säkerhetsuppdatering 2012-002: Globala startvariabler för DYLD läses inte längre in

När OS X Lion 10.7.4 är installerat (eller när säkerhetsuppdateringen 2012-002 för Snow Leopard är installerad) läses inte startvariabler för DYLD in från filen ~/.MacOSX/environment.plist.

Om en sådan variabel behövs för ett program kanske det inte går att öppna programmet när du har installerat OS X Lion 10.7.4-uppdateringen eller säkerhetsuppdateringen 2012-002.

Om ditt det krävs att en startvariabel som DYLD_LIBRARY_PATH definieras för programmet är den säkraste lösningen att ange den i programmets Info.plist-fil.

Programutvecklare kan hitta information om hur man använder filen Info.plist i Apple Developer-referensbiblioteket. Du kan ange en startvariabel med LSEnvironment-nyckeln.

Läs mer

Avancerad lösning

Du kan tillåta användningen av globala DYLD-startvariabler genom att skapa en fil med det här Terminal-kommandot:

sudo touch /var/db/.launchd_allow_global_dyld_envvars

Om du vill gå tillbaka till det säkrare beteendet använder du det här Terminal-kommandot för att ta bort filen:

sudo rm /var/db/.launchd_allow_global_dyld_envvars