Intel-baserad iMac: Tillgängliga uppdateringar

Läs mer om tillgängliga uppdateringar för din Intel-baserade Mac.

Tabellerna i den här artikeln innehåller en lista med uppdateringar som du bör installera på din Intel-baserade iMac-dator. Under varje iMac-modell finns det en lista med uppdateringar som ska installeras på din dator. Om du är osäker på om din iMac har en viss uppdatering installerad kan du hämta och öppna installationsprogrammet för uppdateringen. Om uppdateringen redan är installerad kommer installationsprogrammet att meddela dig om detta.

iMac-modell

Uppdateringens namn

Anteckningar

iMac (sent 2013)

iMac EFI-uppdatering 2.1

Den här uppdateringen rekommenderas för iMac-modeller (sent 2013). Den åtgärdar ett problem som kan få en svart skärm att visas när du installerar Windows 7 eller Windows 8 med Boot Camp-assistenten.

iMac (sent 2012)

iMac EFI-uppdatering 2.0

Den här uppdateringen rekommenderas för iMac-datorn (21,5 tum, sent 2012). Den här uppdateringen innehåller allmänna prestandakorrigeringar som rör sömn och Thunderbolt och förbättrar kompatibiliteten när du använder wifi-bandet på 5 GHz.

iMac (sent 2011)

iMac-grafikuppdatering 3.0 av fast mjukvara

Den här uppdateringen av den fasta mjukvaran åtgärdar ett grafikproblem som kan leda till att en iMac slutar svara under vissa förhållanden. Kräver OS X Lion.

iMac (mitten av 2011)

iMac EFI-uppdatering av fast mjukvara 1.9

Den här uppdateringen åtgärdar flera problem för att förbättra stabiliteten på iMac-datorer (början/mitten av 2011) och rekommenderas för alla användare.

iMac EFI-uppdatering 1.7

Den här uppdateringen möjliggör Lion-återställning från en internetanslutning och innehåller uppdateringar som löser problem med Apple Thunderbolt Display-kompatibilitet och Thunderbolt-hårddiskläge. Kräver Mac OS X v10.6.8, v10.7 eller senare.

Mac OS X 10.6.7-uppdatering 1.0 för iMac (början av 2011)

Mac OS X v10.6.7-uppdateringen för iMac rekommenderas för alla iMac-modeller (mitten av 2011). Kräver Mac OS X v10.6.7.

iMac EFI-uppdatering 1.6

Den här uppdateringen förbättrar prestandan med och stabiliteten för Thunderbolt. Kräver Mac OS X v10.6.7-uppdateringen för iMac (början av 2011).

iMac-grafikuppdatering 2.0 av fast mjukvara

Den här uppdateringen av den fasta mjukvaran åtgärdar ett problem som i sällsynta fall kan leda till att en iMac slutar svara när den startas eller vaknar från viloläget. Kräver Mac OS X v10.6.7 eller OS X 10.7.

iMac (mitten av 2010)

iMac EFI-uppdatering 1.8

Den här uppdateringen möjliggör Lion-återställning från en internetanslutning på iMac-modeller (mitten av 2010).

iMac-uppdatering 1.0 av fast mjukvara på hårddisk

Den här uppdateringen åtgärdar ett hårddiskproblem som kan förhindra att vissa iMac-datorer (mitten av 2010) startar korrekt. Kräver Mac OS X v10.6.7.

Snow Leopard Graphics-uppdatering

Innehåller stabilitets- och prestandakorrigeringar för grafikprogram och spel. Kräver Mac OS X v10.6.4.

Uppdatering 1.0 av skärmljusstyrka på iMac (mitten av 2010)

Det här åtgärdar ett problem med skärmljusstyrkan på iMac (21,5 tum, mitten av 2010). Kräver Mac OS X v10.6.4-uppdatering för iMac (mitten av 2010).

Mac OS X v10.6.4-uppdatering iMac (mitten av 2010)

Kräver Mac OS X v10.6.3 och lägger till stöd för Magic Trackpad.

iMac (sent 2009)

SMC-uppdatering 1.0 av fast mjukvara på iMac 27 tum

Den här uppdateringen åtgärdar kompatibilitetsproblem med hårddiskläge på iMac-datorer (27 tum, sent 2009). Kräver Mac OS X v10.6.3 eller senare och EFI-uppdateringen 1.0 av fast mjukvara för iMac på 27 tum.

Snow Leopard Graphics-uppdatering

Innehåller stabilitets- och prestandakorrigeringar för grafikprogram och spel. Kräver Mac OS X v10.6.4.

EFI-uppdatering 1.0 av fast mjukvara för iMac 27 tum

Kräver Mac OS X v10.6.3 eller senare.

Uppdatering 1.0 av fast mjukvara för skärmen på iMac på 27 tum

Det här uppdaterar skärmens fasta mjukvara på iMac-datorer på 27 tum för att lösa problem som kan orsaka återkommande flimmer på skärmen.

Grafikuppdatering 1.0 av fast mjukvara på iMac 27 tum

Den här uppdateringen gäller för iMac-datorer (27 tum, sent 2009) och iMac-datorer (27 tum, Quad Core, sent 2009) med ATI Radeon HD 4670- och ATI Radeon HD 4850-videokort som kör Mac OS X v10.6.2

iMac (tidigt 2009)

iMac EFI-uppdatering 1.4 av fast mjukvara

Den här uppdateringen gäller för alla 20- och 24-tums iMac-datorer från början av 2009.

SuperDrive-uppdatering 3.0 av fast mjukvara

Den här uppdateringen kräver att du installerar iMac EFI-uppdatering 1.4 för fast mjukvara först.

iMac (tidigt 2008)

iMac (början av 2008) ATI Radeon HD Graphics-uppdatering 1.0.1 av fast mjukvara

Den här uppdateringen gäller för specifika iMac-datorer med ett ATI Radeon HD 2600 Pro- eller ATI Radeon HD 2400 XT-grafikkort installerat som kör Mac OS X v10.5.2 eller senare.

iMac (mitten av 2007)

iMac EFI-uppdatering 1.3 av fast mjukvara

Den här uppdateringen gäller för 20- och 24-tums iMac-datorer från mitten av 2007 med ATI Radeon HD 2600 PRO-grafik som kör Mac OS X v10.4.10 eller senare med iMac-mjukvaruuppdatering 1.2.1 (Tiger) eller Mac OS X v10.5 med iMac-mjukvaruuppdatering 1.3 (Leopard) installerad.

iMac (sent 2006)

iMac EFI-uppdatering 1.1 av fast mjukvara

Återställningsskivan 1.3 för fast mjukvara kan användas för att åtgärda en avbruten eller misslyckad installation av uppdatering av fast mjukvara. Du bör hämta och bränna den här skivan innan du startar installationen. Om din dator redan är i det här läget måste du hämta mjukvaran och skapa cd-skivan på en annan Macintosh-dator. Den här cd-skivan kan skapas på både PowerPC- och Intel-baserade Macintosh-datorer.

iMac (mitten av 2006)

iMac EFI-uppdatering 1.1 av fast mjukvara

Återställningsskivan 1.3 för fast mjukvara kan användas för att åtgärda en avbruten eller misslyckad installation av uppdatering av fast mjukvara. Du bör hämta och bränna den här skivan innan du startar installationen. Om din dator redan är i det här läget måste du hämta mjukvaran och skapa cd-skivan på en annan Macintosh-dator. Den här cd-skivan kan skapas på både PowerPC- och Intel-baserade Macintosh-datorer.

iMac (tidigt 2006)

Mac EFI-uppdatering 1.1 av fast mjukvara

Återställningsskivan 1.3 för fast mjukvara kan användas för att åtgärda en avbruten eller misslyckad installation av uppdatering av fast mjukvara. Du bör hämta och bränna den här skivan innan du startar installationen. Om din dator redan är i det här läget måste du hämta mjukvaran och skapa cd-skivan på en annan Macintosh-dator. Den här cd-skivan kan skapas på både PowerPC- och Intel-baserade Macintosh-datorer.

Läs mer

Så här identifierar du din iMac