Mac OS X Server: Fullständiga administratörer kanske inte kan autentisera i Workgroup Manager

Användare som tilldelats fullständiga administratörsrättigheter kanske inte får autentisera i Workgroup Manager.

Använd en av metoderna nedan för att tillåta administratörsanvändaren att autentisera i Workgroup Manager.

Lion Server

Med Lion Server kan du enkelt aktivera alternativet Tillåt användare att administrera den här servern i programmet Server:

1. Öppna programmet Server (/Applications/Server.app).

2. Välj användaren.

3. I menyn Tjänster väljer du Redigera användare ….

4. Aktivera kryssrutan Tillåt användare att administrera den här servern.

5. Klicka på Klar för att spara ändringarna.

Mac OS X Server 10.6

Lägg till administratörsgruppen för Open Directory i serverns lokala administratörsgrupp.

Aktivera alternativet Visa fliken Alla poster och granskare:

1. Öppna Workgroup Manager.

2. Välj Inställningar i menyn för Workgroup Manager.

3. Aktivera alternativet Visa fliken Alla poster och granskare.

4. Klicka på OK för att spara ändringarna.

Fastställ GUID:t (GeneratedUID) för administratörsgruppen för Open Directory:

1. Se till att du visar Open Directory-databasen (till exempel /LDAPv3/127.0.0.1).

2. Klicka på knappen Alla posttyper.

3. Välj Grupper i pop-up-menyn.

4. Hitta och välj administratörsgruppen.

5. Hitta och välj attributet GeneratedUID för den här gruppen.

6. Klicka på Redigera. Ett ark visas.

7. Markera all text och kopiera den till urklipp.

8. Klicka på Avbryt för att avfärda arket.

• Lägg till GUID:t i den lokala administratörsgruppen:

9. Växla till att visa den lokala databasen (/Local/Default).

10. Om den är låst klickar du på låsikonen för att autentisera mot den lokala domänen.

11. Hitta och välj administratörsgruppen.

12. Klicka på knappen Nytt attribut … för att lägga till ett nytt attribut. Ett ark visas.

13. Välj NestedGroups i pop-up-menyn.

14. Klistra in GUID:t för administratörsgruppen för Open Directory i textfältet.

15. Klicka på Spara för att spara ändringarna.

Kommandorad (Lion Server eller Mac OS X Server 10.6)

Du kan använda Terminal och kommandoraden för att lägga till administratörsgruppen för Open Directory i serverns lokala administratörsgrupp.

1. Fastställ GUID:t för administratörsgruppen för Open Directory med det här kommandot:

dscl /LDAPv3/127.0.0.1 -read /Groups/admin GeneratedUID

2. Använd följande kommando för att lägga till GUID:t i attributet NestedGroups i den lokala administratörsgruppen på servern. Om du till exempel vill lägga till administratören för Open Directory med GUID:t1076D206-4412-4F35-9FE4-D89488971711:

sudo dscl . -append /Groups/admin NestedGroups 1076D206-4412-4F35-9FE4-D89488971711