OS X Lion: Så här visar du ytterligare systeminformation i inloggningsfönstret

Med Lion Server installerat kan du använda någon av metoderna nedan för att tillåta att ytterligare information visas i inloggningsfönstret. När du har aktiverat den här funktionen kan du klicka på klockan i det övre högra hörnet av inloggningsfönstret för att se ytterligare information om systemet.

Profilhanteraren

Använd stegen nedan för att aktivera den här funktionen med Profilhanteraren:

1. I Profilhanteraren väljer du den enhet eller enhetsgrupp du vill hantera.

2. Under fliken Profil trycker du på knappen Redigera för att redigera profilen för denna post.

3. Välj Inloggningsfönster i listan, under avsnittet Mac OS X.

4. Om en nyttolast inte redan är konfigurerad trycker du på knappen Konfigurera för att skapa en. Du behöver inte göra några ändringar efter att du har skapat ett nyttolast i inloggningsfönstret.

5. Tryck på OK för att stänga dialogrutan.

6. Tryck på Spara för att spara ändringarna.

När profilen har installerats kommer ytterligare information att finnas tillgänglig i inloggningsfönstret.

Workgroup Manager

Använd stegen nedan för att aktivera den här funktionen med Workgroup Manager:

1. I Workgroup Manager väljer du den dator eller datorgrupp du vill hantera.

2. Klicka på Inställningar i det övre verktygsfältet.

3. Under fliken Översikt väljer du Logga in.

4. Under fliken Fönster väljer du Hantera alltid. Du behöver inte göra några ändringar efter att ha valt Alltid.

5. Välj Tillämpa nu för att spara ändringarna.

Posten du valde i steg 1 kommer nu att visa ytterligare information i inloggningsfönstret.

Terminal

Kör följande kommando i Terminal:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow AdminHostInfo HostName

Obs! Värdet ("HostName" i exempelkommandot ovan) kan vara vilket som helst av inloggningsfönstrets rubrikattribut som definieras med profilhanteraren eller Workgroup Manager.

Läs mer

Följande kommer att rapporteras (klicka igen för att gå vidare till nästa punkt):

• Datorns namn

• Installerad version av OS X

• IP-adress

Detta förblir synligt i 60 sekunder.