OS X Server (Mountain Lion): Avancerad konfiguration av cachelagringstjänsten

Läs visare om du har OS X Server (Mountain Lion) och vill lära dig mer om de avancerade inställningar du kan använda med cachelagringstjänsten.

Om du har OS X Server (Mavericks) läser du avsnittet Configure advanced cache settings (Konfigurera avancerade cachelagringsinställningar) i OS X Server Advanced Administration Guide (Avancerad administrationshandbok för OS X Server) för att lära dig mer om de avancerade inställningarna för cachelagringstjänsten.

Om du vill ha mer information om cachelagringstjänsten kör du Server-appen och väljer Server-hjälpen i menyn Help (Hjälp).

Du kan ange avancerade konfigurationsinställningar för cachelagringstjänsten med kommandoraden eller genom att redigera /Library/Server/Caching/Config/Config.plist. Nycklarna och beskrivning av värdena anges nedan.

Obs! Inställningar i filen Config.plist som inte beskrivs nedan ska inte ändras.

Nyckel

Standard

Beskrivning

CacheLimit

0 (obegränsat)

Högsta antal byte av diskutrymme som kommer att användas för att cachelagra resurser. Detta kan ställas in i Server-appen.

DataPath

/Library/Server/Caching/Data

Sökvägen till katalogen som används för att lagra cachelagrade resurser. Detta kan ställas in i Server-appen.

Interface

Lyssna på alla gränssnitt

BSD-namnet på ett nätverksgränssnitt som ska användas av cachelagringstjänsten.

ListenRanges

Ingen

En uppsättning ordlistor som används för att definiera vilka cachelagringsservrar som klienter i ett visst nätverk föredrar. Mer information finns nedan.

ListenRangesOnly

False

Om ListenRangesOnly är inställt på sant tillhandahåller servern endast resurser till klienter inom de intervall som anges i ListenRanges-nyckeln. Du måste specificera ListenRanges-nyckeln för att kunna använda ListenRangesOnly-nyckeln.

LogLevel

info

The level of verbosity used when logging. You can set this to any of the following:

• off

• error

• warn

• info

• verbose

Note: You should leave the logging level at the default setting on a production system; there may be a performance penalty incurred by raising it. If you do increase the logging level above the default, the additional logging will be saved to /Library/Server/Caching/Logs/Debug.log, and won't appear in Server app under the Logs section.

MaxConcurrentClients

0 (tillåt obegränsade klienter)

Högsta tillåtna antal samtidiga klientbegäranden.

Port

0 (använd valfri port)

Det TCP-portnummer som cachelagringstjänsten tar emot begäranden om hämtningar på.

ReservedVolumeSpace

25000000000

Det minsta antalet byte ledigt diskutrymme som ska bibehållas för den volym där de cachelagrade resurserna lagras.

Nyckeln ListenRanges

Nyckeln ListenRanges kan användas för att ange föredragna cachelagringsservrar i avancerade nätverkstopologier där flera cachelagringsservrar används bakom samma offentliga IP-adress. Till exempel:

• I caching1.example.com används ListenRanges-nyckeln för att ange ett intervall på 10.0.0.1 till och med 10.0.0.254 och 10.1.0.1 till och med 10.1.0.254.

• I caching2.example.com används ListenRanges-nyckeln för att ange ett intervall på 10.1.0.1 till och med 10.1.0.39 (notera överlappningen med det andra intervallet för caching1).

• Om en klient vars IP-adress är 10.0.0.10 begär en resurs dirigeras den till caching1.

• Om en klient vars IP-adress är 10.1.0.10 begär en resurs dirigeras den till antingen caching1 eller caching2. Servern väljs slumpmässigt.

• Om en klient vars IP-adress är 10.2.0.10 begär en resurs dirigeras den till antingen caching1 eller caching2. Servern väljs slumpmässigt.

• Om caching1 stängs av eller strömmen till den försvinner caching2 fortsätter att vara tillgänglig dirigeras alla klienter till caching2.

Ange värden för en nyckel

Om du vill ställa in en nyckel med ett enkelt värde kan du använda kommandot serveradmin(8). Om du till exempel vill ställa in Interface-nyckeln på en1 kör du följande kommando som administratör:

sudo serveradmin settings caching:Interface = en1

ListenRanges-nyckeln har ett komplext värde, vilket gör det enklare att redigera /Library/Server/Caching/Config/Config.plist för att ställa in den. Om du redigerar den här filen manuellt ska du först stoppa cachelagringstjänsten och avsluta Server-appen. När du har redigerat klart filen ställer du in användaren och gruppens ägarskap till _assetcache innan du startar cachelagringstjänsten med följande kommando:

sudo chown _assetcache:_assetcache /Library/Server/Caching/Config/Config.plist

Nedan finns ett exempel på filen Config.plist.

CacheLimit 200000000000 DataPath /Volumes/BigDisk/Caching/Data Interface en1 ListenRanges skriv IPv4 först 10.0.0.1 sist 10.0.0.254 skriv IPv4 först 10.1.0.1 sist 10.1.0.254 ListenRangesOnly LogLevel info MaxConcurrentClients 100 Port 12345 ReservedVolumeSpace 1000000000